Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tönkre ment a 2700 eurós(1mill...

Doncolaa kérdése:

Tönkre ment a 2700 eurós(1milliós) gépem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A számítógép adatai:Intel Core i7-10700K (3,80-5,10GHz) (BNCH-19693b)

32GB DDR4 2133MHz

M.2 PCIe SSD 1024GB + HDD 2000GB (7200rpm)

nVidia GeForce RTX 3080 10GB GDDR6

DVD-RW / WiFi / BT

Hátsó: USB 2.0 / USB 3.1 / LAN / HDMI / DisplayPort

Elülső: USB 3.1 / USB 3.1 Typ-C

Win10H 64-bit

2021 szeptemberébe vásároltam egy ACER Predator Orion 5000 PO5-615s számítógépet. Csak játékra használtam mindig is semmilyen bányászatra nem használtam. Előre ugrunk és 2023 augusztusában miközben játszottam leállt a gép. Be kapcsoltam de csak sípolt. Ha jól emlékszem egy hosszú és két rövid sípolás. Kiderítettem hogy valami vagy a videókártyával vagy az alaplappal lehet.(beep codes) Elvittem egyik szervizbe azt mondta a szerelő hogy tett bele másik videókártyát és úgysem kapcsolt be tehát ő szerinte alaplap hibás de annyira ritka gép hogy nem találni bele és nem is vállalja.

Másik szervizben azt mondták videókártyahibás. Azt hittem összecsúszok. Ilyen lehetséges hogy egy nVidia GeForce RTX 3080 10GB GDDR6 két év után tönkre megy amit csak játékra használtam,portalanítottam mindig stb..?? Más évekig bányász egy kártyával majd el is adja még használtként.

A két szervizben összesen 2(!) hónapot volt a gépem ami már alapból felháborító lehet. Jelenleg az előző gépem használom amit 2016ban vettem és egy Gtx 750ti fut benne gond nélkül. A 2700eurós gépre már nincs jótállás szóval az bukta. A gépet Szlovákiában vettem de az itteni szerelők kalap sz... nem érnek. Ha valaki tud egy jó szervizest Esztergom és környékén vagy még Budapestre is elviszem csak működjön már. Jelenleg azért is vagyok bajban mert mindenhol más hibaforrást mondanak. A géphez még annyi infó hogy a DVD lejátszó sosem működött. Már arra is gondoltam hogy gyári hibásként kaptam volna meg?

Előre is köszönöm a segítséget

2023. okt. 31. 01:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos van ilyen. Sőt... merem állítani, hogy a felső kategóriás gépekkel legalább kétszer annyi nyűg van, mint egy alsó-közép kategóriás, PCX-en összerakott masinával. Ennek a miértjére nem tudok magyarázatot adni, de tapasztalom. A grafikus kártyák meg hírhedten háklis jószágok.

Egyébként én a tápra is gyanakodnék. Nem tudom, milyen van benne, de ha már szervizbe adod, nem ártana a tápfeszültséget is megnézetni.

"A 2700eurós gépre már nincs jótállás szóval az bukta."

Ilyen tételnél pedig azért jobb helyeken már alapból 3 év garanciát adnak.

"A gépet Szlovákiában vettem de az itteni szerelők kalap sz... nem érnek."

Azért na...

Ez egyrészt nem igaz, országtól függetlenül mindenhol lehet találni mindenféle kvalitású szakembereket, másrészt meg... akkor miért nem Szlovákiában szervizelteted?

"A géphez még annyi infó hogy a DVD lejátszó sosem működött. Már arra is gondoltam hogy gyári hibásként kaptam volna meg?"

Nyilván, ha nem működött, akkor az vagy azért volt, mert hibásan lett (gyárilag) összerakva, vagy eleve hardverhibás volt. Ezt azonnal jelezned kellett volna. Akkor is, ha egyébként nem tervezted gyakran használni az optikai meghajtót. Valami nem működik, aminek működnie kéne, ez könnyen lehet, hogy valami komolyabb meghibásodásnak az előjele.

A javíttatást illetően pedig javaslom, Youtube-on keresd fel Dominik műhelye, vagy T & T Informatikai Kft. csatornáját, és valamelyikükkel vedd fel a kapcsolatot! Profi szervizesek, Dominik még grafikus kártyák javításával is foglalkozik.

2023. okt. 31. 01:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem ilyen EU-s jogszabály, hogy X összeg felett legalább 3 év gari? Nálunk így van 🤔 kizártnak tartom, hogy csak 2 év gari legyen egy ilyen gépre.

Amúgy ja, ezért is gagyik a brand gépek.

A videokártyát amúgy kipróbálhatod a régi gépedben. Kompatibilis lesz. Bár érdemes a tápegységet is vinned, mert azért kell neki egy normális 650W táp. Még ha nem is nyúzod meg éppen.

Mivel a processzorban van video vezérlő, ezért az alaplapról is kell tudnod képet kapni. Tehát húzd le a tárhelyeket, előlapi usb, stb felesleges dolgot, és 1-1 memóriával probálgasd végig a ram slotokat.

Nagyjából ezeket tudod csinálni. Proci nagyon megbízható, ram se különben. Szóval ha a videokártya a másik gépedben megy, illetve a géped nem indul így se, akkor nagy valószínűséggel alaplap. Ha a gép elindul, de a videokártya nem megy, akkor videokártya.

Dr.vga vagy dominikműhelye helyre küldeném őket javítani. Bár alaplapot talán érdemesebb szimplán csak cserélni. Nem tudom, hovy valami elcseszett brand lap ez, vagy normál ATX megoldás. Nem tudok most utána nézni.

2023. okt. 31. 07:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nahh, szóval az alaplap normál ATX-es. Ha ez a hibás, akkor az a legegyszerűbb, ha simán csak veszel egy Z490-Z590 lapot, aztán szét lehet OC-zni ezt a K procit (bár nem ezzel a hűtéssel). RAM is mehet bele majd valami 3600mhz+ . biztos ilyen lassú ram-ok vannak most bent amúgy? XMP be van kapcsolva? Na mindegy, ezek olyan kérdések már, amiknek működő gépnél van értelme. 😃

[link]

2023. okt. 31. 09:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Videokártya hibának tűnik elsőre. Próbáld ki a másik gépben (táppal együtt), így kizárhatod az alaplaphibát. Integrált videokártyával amúgy a VGA nélkül is el kell tudnia indulni a drága gépnek is.

Első körben én is a fentebb említett szakemberekkel nézetném meg.

Ilyen árkategóriában azért ha minden kötél szakad, futnék egy kört a gyártónál is. Érdeklődd meg, milyen lehetőségek vannak. Van-e esetleg még gyártói garancia rá, vagy esetleg átveszik és adnak árajánlatot a javításra!

Tudni kell, hogy az Acer bár átveszi a gépet, magyarországi szervizközpontja nincs, hanem kiküldik Csehországba. Szóval ha ezt az utat választod, az hosszú idő lesz, de ez is jobb, mint ha nem tudod használni.

[link]

2023. okt. 31. 09:12
 5/10 anonim ***** válasza:

1millióért Magyarország legmegbízhatóbb oldaláról ne kelljen mondjam hogy milyenn gépet kapsz.

[link]

[link]

2023. okt. 31. 18:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Keresd fel őt, ő mindenre tudja amegoldást!

https://www.youtube.com/@doktorvga/videos

2023. nov. 1. 03:33
 7/10 anonim ***** válasza:
5: ne reklámozz már! Egymillióért ilyet se kaptál, mint a kérdezőé, a hulladék boltodtól a bányászcsúcs idejében. Jó ha 3070ti-os gépeket adtatok egymillióért, te hányadék!
2023. nov. 1. 09:51
 8/10 A kérdező kommentje:

DR.Vga a javítások Istene!

Egy kis update: Az itt leírtak alapján hallottam először róla,néztem pár videót tőle majd felvettem vele a kapcsolatot. Sikerült megbeszélni egy időpontot és ott is voltam munkakezdéskor. Hívtam mondta hogy pár perc ott van,majd nemsoká visszahívott hogy kérek e valamit a pékségből mert tudja hogy messziről megyek (csak az út 3óra volt nekem). Már ez is egy hatalmas pirospont nálam.

A számítógépem kerek 1 NAP ALATT MEGJAVÍTOTTA. Amit szlovákiában a ,,szerelők,, 4 hónapig nem tudtak megcsinálni ő azt 1 nap alatt lerendezte.

Részletesen elmagyarázta miért ment tönkre de már nem tudom pontosan elmondani,hülyeséget meg nem akarok írni. Az alaplap kisült ami magával rántotta a videókártyát is illetve az alaplapon nem volt valamilyen bordás hűtő (valószinűleg valamelyik szervizben nem tették vissza) Ja és itt jön képbe a FANTASZTIKUS hivatalos Acer szerviz ahol 2 hónapot csücsült a gépem és videókártyát akartak cserélni benne. Most naivan kérdem ha a kisült alaplaba beleteszik az új kártyát akkor működött volna? :)

Sikerült az alaplapot,a videókártyát megjavítani,hűtőt tett rá,minőségi vastag hűtőcsíkot (vagymiaz a szürke színű cucc) ami gyárilag alig volt benne,illetve a DVD lemezlejátszót is sikerült megcsinálnia.

Folyamatosan egyeztettünk,emailben küldte a képeket a szerelésről nem beszélve arról hogy még előre is vett a rengeteg munkája mellett. Ezeket a sorokat is a frissen javított gépemről írom. Bárkinek is hasonló problémaja,gondja van gépekkel keresse bátran Dr. VGA-t!

2023. dec. 7. 01:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Jó ezt olvasni. Örülök, hogy minden a helyére került.
2023. dec. 12. 22:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Sajnos a klasszikus értelemben vett javítást ma már csak kevesen művelik. Sőt, nem is tanítják. Ha csak az iskoláimra hagyatkoznék, akkor életemben összesen kétszer kellett volna forrasztópákát a kezemben fognom, és a legtöbb, amit tudnék, hogy hogyan kell a multimétert használni. Ma a "javítás" egyenlő azzal, hogy meghatározzuk, hogy hol a hiba, és a hibás részegységet lecseréljük. Akkor is, ha egyébként egy filléres tétel lenne a javítás. Ugyan nem grafikus kártya, hanem csak egy táp, de jó példa, hogy öcsém gépében megadta magát a tápegység. Mielőtt vett volna újat, mondtam neki, hogy szedjük szét, nézzük meg, hátha csak egy kondi szállt el. (Előtte mondta is, hogy furcsa szagot érzett, amikor megpusztult.) És lám, ott volt a kilyukadt tetejű elektrolit kondenzátor. Kiforrasztottam, volt is kéznél egy pont ugyanolyan, azt a helyére forrasztottam, és újra működik. Ennek pedig már 5 éve, és azóta is probléma nélkül megy. Egy 150 forintos alkatrészből, meg fél óra munkából megvolt az, amiért tízezret költött volna. Csak ugye egyszerűbb, meg jogilag is kevésbé problémás, ha javítás helyett csak csere van.
2023. dec. 13. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!