Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a számítógépemmel?...

Mi lehet a számítógépemmel? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Probléma lett a számítógépemmel, a segítségeteket szeretném kérni. Nem nagyon értek én ehhez, de igyekszem érthetően leírni.

A helyzet a következő:

Az egész tegnap kezdődött, amikor bekapcsoltam a számítógépem, beírtam a jelszavam, bedobott a fokepernyore, és nem tudtam semmire se kattintani, ami a tálcán van azzal nem tudtam csinálni semmit se, amikor odairányítottam az egeret csak töltött.

Nagy nehezen újraindítottam, akkor utána már működött de eléggé lassan.

Ma amikor használni akartam, bekapcsoltam, valami nagyon lassan csak-csak megjelent a kezdőkepernyo, beírtam a jelszavam, és azt csinálta mint tegnap, csak meg lassan villodzott is a képernyő. Újra próbáltam indítani, kiírta hogy valami Task Host Window meg van nyitva, elkezdtem gondolkodni hogy mit csináljak vele, közbe elsötétült a képernyőm majd a kezdő képernyőre dobott, de nem volt ott semmi csak a háttérképem. Kényszerből leállítottam, de nagyon lassan állt le.

Amikor megint bekapcsoltam, működött, így arra gondoltam futtatok egy okosvizsgalatot az avasttal hogy megnézzem van e valami vírus. Le is ment a vizsgálat, speciális és teljesítmény problémát irt. Amikor ranyomtam hogy megoldás, elkezdett tolteni, igy hagytam egy idejig, csak aztán rájöttem hogy megakadt az egész mert nem a pontos időt mutatta hanem olyan 8 perccel korábbit. Nem tudtam semmit se csinálni, így újraindítottam megint. Vagyis akartam, de kidobott arra a képernyőre (asszem az a kezdőkepernyo de nem értek hozzá), ami legelőször megjelenik amikor az ember bekapcsolja a számítógépet. Csak a háttérképem volt ott, nem volt ott az óra se. Nem akart leállni, de hagyta hogy bejelentkezzek újra, ezzel a SHIFT CONTROL ESC billentyű kombinációval beleptem a feladat kezelőbe és ahol hibat irt befejeztem azok feladatát (chat gpt javasolta) Sajnos nem jegyeztem meg mik voltak olyan hülye nevük van. Továbbra se reagált semmit, most nagy nehezen sikerült leállítani, de olyan fura csipogó hangot adott ki amikor ki be kapcsoltam.

Mi lehet a probléma? Hogyan tudnàm kezelni?

Köszönöm a segítséget!

2023. okt. 28. 00:54
 1/4 CspCsj ***** válasza:
59%

Szerintem merevlemez (HDD) van a gépedben, ami kezdi megadni magát.

https://www.youtube.com/watch?v=7ZdXoq07AL0

Egy másik gépbe beszerelném és megnézném, hogy a HDSentinel mit ír a kondíciójára, ha már nem 100%-os, akkor cserélném, - ja és csinálnék a fontos adatokról mentést, ha még nincs, - persze adatmentés közben is lefagyhat.

2023. okt. 28. 04:30
 2/4 anonim ***** válasza:
59%

"de olyan fura csipogó hangot adott ki amikor ki be kapcsoltam"

Ebből én is arra tippelek, hogy a gépben még HDD van, és az kezdi feladni a harcot. Ez sajnos házilag nem javítható, új adathordozóra van szükség, és teljes windows újratelepítésre. Most hagyd a víruskergetőket, meg az ilyesmiket, helyette mentsd ki onnan minden fontosabb adatodat, míg még bekapcsol. Sajnos nem tudod kimenteni a komplett windowst, hogy azt átklónozd egy másik lemezre, mert egy ilyen állapotú HDD tartalmazhat sérült fájlokat, vagy maga a mentés is hibákba ütközhet.

2023. okt. 28. 08:16
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Előbb nézzen meg néhány más lehetőséget. Mielőtt szétkapja a gépet.

[link]

És futtasson le pár ellenőrzést, takarítást:

[link]

pl. ezzel.

"kiírta hogy valami Task Host Window meg van nyitva"

Kiírta, hogy a Feladatütemező Ablak nyitva...

AHA. Egyes Windows frissítés nálam ment 1 órát is...

"Mit tegyek?"

Tanulni sosem késő! Esetleg angol nyelv?

2023. okt. 28. 08:20
 4/4 CspCsj ***** válasza:
59%

#3:

Próbálkozhat, ha egyáltalán elindul a rendszere, - mintha a végén már azt írta volna, hogy újraindítás előtt és után sem reagált, és csak a háttérkép jelent meg.

Feladatkezelő = Task Manager (taskmgr.exe)

"Task Host Windows" hibát jellemzően a háttérben beragadt rendszerfrissítés vagy felhasználó által indított programtelepítés okoz, - előbbinél nincsenek egyéb tünetek a lassuláson kívül, utóbbira meg csak emlékezne, hogy indított valamit.

[link]

Mondjuk az Avast ingyenes verzióját nem ajánlom, több ismerősnél is okozott problémákat az utóbbi években.

Ha már szétszedés nélkül kellene valamit csinálni, akkor induláskor próbálnék "Csökkentett módba" lépni, - régebbi Windows rendszereknél bekapcsolás után az F8 billentyűre megjelenő menüben, vagy újabb Windows rendszereknél 2-3-szor megszakítva a betöltési folyamatot.

[link]

[link]

2023. okt. 28. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!