Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Automata ghostot hogyan kell...

Automata ghostot hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés

A gond a következő:

Adott egy gép. Egy telepített WinXP, finomhangolva hálózat megosztások stb. frankón bekonfigolva az egész. Erről készült egy ghost. A lényeg, hogy ezt a ghost-ot szeretném időnként automatán visszahúzni, egy automatikus ghost segítségével. Lényegében valaki (laikus) odaül a géphez és beteszi a dvd-t a gép bebootol róla és már ghostol is az előre megadott image-ből.

Egy automatán induló ghost kéne nekem ami előre be van paraméterezve hogy semmit ne kelljen beállítani, csak DVD be/ghost/restart és indul a visszaghostolt WinXP.

A dos nyelvhez nem értek egyáltalán, de a ghostot tudom használni és itt az lenne a siker, ha az emberi tényezőt ki lehetne hagyni a dologból.

Valaki tudna nekem segíteni ebben? Ha kérdés van akkor kérdezzetek és pontosítok.

KÖSZÖNÖM

2010. okt. 19. 11:07
 1/2 anonim ***** válasza:
Sima klónozással nem oldható meg a dolog? Nekem is van egy előre elkészített és konfigurált Windows XP-m, amit telepítés helyett csak át kell "másolnom" a rendszerwinchesteremre. Linux alatt szoktam végezni a műveletet. Szerintem mondjuk kétrétegű DVD-re kellene klónoznod a rendszeredet, felírni mellé egy Linux Live CD-t, azzal bootolni és utána simán klónoznini a Win-t a HDD-re.
2010. okt. 21. 08:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Még közben eszembe jutott hogy ha tudod a DOS parancsokat sorban amivel a ghostot felmásolod a HDD-re akkor írd meg őket esetleg e-mailben összedobok neked egy BAT file-t aminek csak a nevét kell beírni miután bebootolt a DOS és lefuttat mindent magától.
2010. okt. 21. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!