Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » HTML, PHP, MySQL nyelvek...

HTML, PHP, MySQL nyelvek kozul melyiket kell megtanulni eloszor? Torrent, warezrol letoltheto konyvek kozul melyiket ajanlanatok?

Figyelt kérdés

szeretnem megtanulni,hogy eltudjak majd ezzel tudjak dolgozni. Ezekkel tudok weboldalakat kesziteni?

MI a kulombseg koztuk?

2010. okt. 18. 20:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

szomszéd jóska is mesterszinten programoz php-t

esélytelen, hogy ezzel az alapvető tudással menj főállásba.

2010. okt. 18. 20:07
 2/11 anonim ***** válasza:

html - css - javascript - php - mysql

ebben a sorrendben, a php és mysql együtt megy.

illetve mindegyiket alapszinten kell tudni aztán egyben haladsz velük.

az első meg hülyeséget beszél, vannak bőven php programozói ,w webfejlesztői állások, csak ahhoz jól kell vágni a szakmát, mert sokan vannak akik "tudnak" egy szinten.

2010. okt. 18. 20:10
 3/11 anonim ***** válasza:

Mindegyik másra jó. Ha ezzel akarsz majd elhelyezkedni, akkor még sokat kell tanulnod, mert úgy látom, hogy egyelőre a Google használata sem megy.

HTML - egy leírónyelv, amivel a dokumentum (jellemzően weboldal) külsejét határozzuk meg

PHP - ő dolgozik a háttérben, tőle lesz dinamikus az oldal. Pl. feldolgozza az űrlapokat

MySQL - ez nem nyelv, hanem egy adatbázis-kezelő. Ide kerülnek a később is szükséges adatok. Pl egy webshopban a termékek adatai, amit onnan a PHP szed ki.

Ha szellemi munkából akarsz megélni, akkor előbb azt kellene megértened, hogy más munkáját (finoman szólva) nem etikus csakúgy elvenni. Dolgozol és a megrendelő nem fizet ki, mert csak. Ez téged bosszantana, nem? A könyvek írói is megdolgoztak a pénzükért, jár nekik.

(ha ez nem jön be, akkor úgyis rájössz, hogy innen-onnan letöltött könyvekből meg jegyzetekből soha nem fogod tudni megtanulni ezeket)

2010. okt. 18. 20:12
 4/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a segitseget!

Utolso: belegondolva van benne valmi amit mondasz. Megerne beruhazni egy konyvbe szoval akkor tudna valki ajanlani egy viszonylag olcsobb,de jo konyvet ? vagy egy olyat amibol valki megtanulta mar ezeket?

Suliban tanultunk weboldalt kesziteni. Php,HTML el,kicsi mysql -l.-kozepsuli:gazdasagi info volt-

2010. okt. 18. 20:22
 5/11 A kérdező kommentje:

akkor ez a sorrend tenyleg jo lessz?

html eloszor? es a css -s mien?

nagyon szepen koszonom a valaszokat

2010. okt. 18. 20:23
 6/11 anonim ***** válasza:
A "... for Dummies" sorozatbol eleg sokat lehet tanulni es eleg konnyen hozzajuk lehet jutni neten. Amugy egyetertek az elottem szolokkal, Html az alap ha ilyesmikbe akarsz kezdeni.
2010. okt. 18. 20:28
 7/11 anonim ***** válasza:

PHP-t ebből tanultam meg: [link]

A HTML-t meg a CSS-t innen-onnan, de legfőképpen a W3C oldalait böngésztem. Tapasztalat, hogy gyorsabb lett volna egy rendes könyv. Később, amikor javítani akartam a minőségen, akkor ezt olvasgattam: [link]

Én csak ezek után kezdtem el a JavaScript-tel foglalkozni. Ebből tanultam meg az alapokat: [link]

2010. okt. 18. 20:35
 8/11 anonim ***** válasza:

De talán kezdhetnéd azzal, hogy megtanulsz magyarul.

Hacsak nem beszélsz 3 nyelvet mellé, nagyon nehezen fogsz elhelyezkedni. Említetted, hogy középiskola, tehát 14 év felett kéne lenned. A helyesírásod pedig mint amit a lemaradt 10 évesek produkálnak.

2010. okt. 18. 20:35
 9/11 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy borzaszto a helyesirasi,fogalmazasi kepessegeim. Mentsegemre szoljon,hogy nem vagyok MO-i. (Szlovakia)
2010. okt. 18. 21:11
 10/11 A kérdező kommentje:

Megj.: érdemes neki fogni ennek? vagy javasolnatok hasonlo pc vel kapcsolatos munkat,amivel el lehet helyezkedni diploma nelkul?

pl.: photoshop,programozas C++ vagy hasolno nyelvben ? ...stb

2010. okt. 18. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!