Működne a gépemben ha vennék bele még egy ilyen memóriamodult?
Jelenlegi vas:
Alaplap: Asus Prime Z270-K
Processzor: Intel I7-7700K
Memória: Kingston KHX2400C15/16G
Nyilván az lenne a legjobb, ha vennék még egyet a meglévő típusból, de mivel pont ilyet már nem lehet kapni, egy ilyet tudnék már csak venni: Kingston KF426C16BB1/16
Mindkettő 1,2 V-os, a késleltetések módjai közt vannak átfedések és utóbbi 2600 MHz-et is tudná. Mivel mindkettőt benne hagynám, feltételezem kisebb sebességgel, de szerintem működne együtt. Jól gondolom?
A proci gyári adatlapján max DDR4 2400-at írnak támogatott típusnak, de több fórumon olvastam, hogy használnak akár nagyobb órajelűt is vele, mint 2600 MHz.
Tudnak ezek így Dual módban menni?
Ha 4 memory slot van az alaplapon akkor A1-B1 vagy A2-B2 helyekre célszerű tennem őket és nem A1-A2 vagy B1-B2 helyekre pároztatni, igaz?
Köszi a válaszokat!
Hogy duál módban menjenek, kitben kell venni. Ez így nem lesz duál channel.
Persze, lehet tuningolni az órajelet 🙂
Nagyobb MHz-es RAM-ot lehet bele tenni csak kisebbet nem érdemes attól amit még tud kezelni a processzor. Az Intel I7-7700K proci max. 2400MHz-et tud kezelni alapból húzás nélkül. Tehetsz bele 3200MHz-es memóriát is bele de az is csak 2400MHz-en fog menni benne.
Nyugodtan megveheted a 2666MHz-es Kingston memóriát mellé. Dual-channelbe fognak menni 2400MHz-en. 1-3 vagy 2-4 slotba kell tenni őket.
Köszönöm mindkettőtöknek! Ment a zöld! Nyugodtabb vagyok így, hogy más is megerősítette amit gondoltam, hogy működni fog. A Dual mód majd kiderül akkor, mert erre eltérő válaszokat kaptam Tőletek.
Az tiszta volt eddig is, hogy hiába teszek bene nagyobb órajelűt, ha az alaplap eleve lassabb FSB-vel megy, de sajna a 2400-as Kingston DDR-t már egyáltalán nem árulják újonnan. A márkát meg nem akartam keverni, mert azt nagyobb rizikófaktornak érzem.
Nekem is két memóriám van. Más a gyártó, más a méret, minden adatuk különbözik. Simán mennek duálban.
Szóval az #1-es tényleg hülyeséget írt.
Nem vagyok benne biztos hogy futni fognak dual channelben, lehet mindkettő single lesz.
Azért vesszük a ramokat kitben állítólag, legalábbis 2008 óta szerzett tudásom szerint 😀
Ha működik, az jó, ha nem, akkor így jártál, sokkal roszzabul nem jársz akkor se
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!