Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen hardver vagy szofver...

Milyen hardver vagy szofver volt, amit lecseréltetek, vagy elkezdtetek használni, és hatalmas változást hozott?

Figyelt kérdés

Nálam pl

- HDD-ről SSD-re váltás

- a rendszer teljes lementése, majd visszatöltése ha szükséges, így rövid idő alatt kvázi újratelepítettem a gépet

- Raspberry Pi használata szerverként

- Shell scriptek használata

2023. szept. 29. 08:20
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem a hagyományos értelemben vett hardver, de elképesztően sokat emelt a mindennapjaimon amikor monitor állványra váltottam. Még egy nagy, stabil lábú monitor is hajlamos dölöngélni a rezgésekre(és sajnos rám is jellemző, hogy pattogtatom a lábam, nagyon idegesítő volt hogy mozog tőle a kép), ezt tökéletesen megoldotta - plusz rengeteg helyem lett az asztalon. Egy kínai fost rendeltem ebayről ilyen 13 ezer körül, két 27" os monitort tart 5+ éve, beton stabil, egy rossz szavam nem lehet rá.

A megfelelő egér(méret, forma, súly), illetve billentyűzet(kiosztás, ha mechanikus milyen switch, méret) is sokkal többet hozzátesz mint azt gondolná az ember, érdemes kísérletezni.

Szoftverből nehéz a helyzet, mert attól függ mit csinálsz. Kódoláshoz amióta Riderre váltottam a produktivitásom ha nem is duplázódott, de nagyon megugrott.

Tanuláshoz meg chatgpt - csak nem szabad készpénznek venni amit mond, sokszor mond dolgokat azért hogy mondjon dolgokat. Viszont elindulásnál rengeteget tud segíteni, vagy ha valami nagyon specifikus dolgot akarsz kérdezni akkor azért jellemzően tud rá válaszolni - pl közelmúltban számomra új szoftverrel kellett dolgoznom, és nem értettem miért szürke, kék, vagy sárga egy-egy mező. Egy google keresés valószínűleg ugyanúgy segített volna, de időt spórolt hogy csak kiköpte nekem a választ, nem pedig egy novella hosszúságú topicot kellett végigolvasnom.

2023. szept. 29. 09:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

NAS

Hardveres videó encoder a videókártyában

A ház minden szobájának bekábelezése ethernet kábelekkel

2023. szept. 29. 09:13
 3/3 DK-s ***** válasza:
72%

Nekem ugyanaz mint neked. HDD-ről SSD-re váltás.

Egy szinte használhatatlanul lassú kétmagos laptopból, teljesen használhatót csinált.

2023. szept. 29. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!