Tapasztalat nélkül mennyit keres egy rendszergazda?
Egyetemről kibuktam és szeretnék egy gyors munkát, mert programozónak nem hiszem hogy felvennének végzettség nélkül.
Rendszergazdának jelentkeztem, mind Budapesti multi. Hardware ismereteket, Linux és Windows ismereteket és hálózati ismeretek várnak el.
Mire számíthatok a holnapi online interjún és mekkora berigenyt mondhatok?
Bruttó 450 sok lenne?
Illetve van egy másik, 40-50 fős cég hasonló leírással. Náluk mennyit mondjak be?
Miért milyen szak lenne ideálisabb mint az informatika?
Az elvárásoknak megfelelek, azért pályáztam, amit nem tudok azt úgyis megtanulom.
Heti két napot kell bejárni, többi home office, ennyit tudok még pluszban egyelőre.
Ja értem mire gondoltál, bocsánat.
Informatikarol buktam ki, de az analízis II miatt, infos tárgyakkal nem volt gondom. Tanultam Bash scriptet, linux szerveren programoztunk C-ben, meg volt pár hasonló tárgy.
Miért kellett linux szervert használni C programozáshoz??
Én is jobban szeretek programozni linuxon (bár nem igazán szeretek programozni), de mi nem használtunk szerver operációs rendszert erre. Volt valami haszna??
Amúgy nekem megvan a rendszergazdai végzettségem, sokra nem megyek vele, hiába tanultam ugye meg mindent az alatt amit egy rendszergazdának tudnia illene. Meg szeretem is az informaitikát, valahogy nem tudom munkának tekinteni az olyan dolgokat, mint egy hálózat kiépítése és felügyelete, vagy akár a számítógép szerelés és karbantartás. Amit ugye nem szeretek az már az, mikor kódolni kell. De k.anyázva azt is megcsinálom.
450 szerintem pesti viszonylatban reális elvárás lehet. Ha első helyre nem is vesznek fel akkor se szomorkodj. Sok sikert.
Nyilván a béred a tudásodhoz és a tapasztalatodhoz igazítod.
Switchet konfigurálni tudsz? Cisco, Aruba, HP... hardveres tűzfalak, pl. Sonicwall?
Windows Server ismereted mennyi van? Tudsz konfigurálni DHCP-t, DNS-t, RRAS-t és hasonlókat? Active Directory-vel dolgoztál már? Virtualizáció mennyire van meg? Hyper-V, ESXi? Linux milyen szinten megy? Fel tudnál mondjuk egy BIND-et, egy http szervert, egy postfix-et, ...?
SQL ismeret van? Valamilyen ticket rendszert ismersz?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket válaszolj meg magadnak, és emellé nézd meg, milyen elvárások mellé, milyen bruttó béreket ajánlanak más cégeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!