Miért lehet az, hogy az egyik szobában az UTP kábelen csak 300mbit/s a net sebessége, a másikban 800?
Mivel utp konnektorba kötötték, nem néztem a sorrendet, de lehet hogy nem jó sorrendben van? Vagy akkor egyáltalán nem lenne net? Továbbá a tvnél mindig ki kell húzni és bedugni a csatlakozót és utána lesz jel. Elvileg a kábel jó akkor, de valamiért ha este kikapcsolom a tv-t másnak csak akkor működik, ha kihúzom az utp-t és vissza. ez Mitől van?
Most nézem mert a tv esetén látom mindkét oldalt a kábelvéget és úgy látom, hogy a tv-nél nem teljesenugyanúgy van bekötve, két kábel fel van cserélve ez okozhatja a fent leírt hibát?
UTP konnektor nem létezik, az utp egy kábeltípus, aminek otthoni használatnál többnyire RJ-45 csatlakozó van a végén.
Ha itt félre van valami kötve két opció lehetséges:
- Semmi nem jön
- 100 Mbps a limit.
Mivel a további részleteket nem értem amit írtál, többet nem tudok mondani.
De miért azt az egy kábelt rángatod ide-oda, ahelyett hogy betennél 100 forintért még egy kábelt, és azt benyomod egy sswitchbe vagy routerbe?
Jól megtapostad a kábelt, sőt az asztal egyik lábát is ráraktad...
Esetleg van egy eltitkolt routered is. 😗
A TV-nél lehet, hogy crossover kábeled van.
De amúgy ma már nincs jelentősége, hogy egyenes vagy crossover kábel. A mai eszközök felismerik.
Ami lehet, hogy túl hosszú a kábel és sok zajt összeszed vagy a fali csatlakozó (gondolom ez lenne az utp konnektor) rossz minőségű vagy rosszul van bekötve. Ez csökkentheti a sebességet.
A kábel amúgy milyen szabvány, cat6?
igen fali csatlakozót jelentett a konnektor és legrand márka, de a TV nél nincs fali csatlakozó és fel van cserélve két kábel a csatlakozókban. utánanéztem és ezt a kétféle bekötést találtam egyenes és cross over ahogy írtad, de nem úgy van bekötve hanem csak egy kábel van felcserélve, a két végponton képest. (TV)
Amúgy ha akár cross over akár egynes bekötés van, gondolom akkor mindkét végén úgy kell lennie nem? legalább is ez alapján én így értem, akkor meg nem mindegy, vagy a gépben az ethernet LAN aljzatban van másképp bekötve mint mondjuk egy routerben?
Az internetnél ahol kisebb a sebesség ott még nem néztem, mert az a fali csatlakozó és nem könnyű hozzáférni de úgy is veszek egy krimpelőt és bekötöm magam jól és veszek hozzá egy tesztert is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!