Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha valaki utal nekem bitcoint,...

Ha valaki utal nekem bitcoint, akkor azután is kell adóznom? Ha igen, akkor hogyan kell?

Figyelt kérdés

2023. aug. 27. 17:27
 1/8 anonim válasza:
0%
igen, hivatalosan kell adóznod utána.és ha jól tudom,akkor nyereségadóként kell leadóznod,ami nemrég csökkent 30%-ról 15%ra
2023. aug. 27. 18:19
 2/8 Fsms ***** válasza:
100%
Milyen jogcímen utal? Kölcsön tartozás, elvégzett munka, adás-vétel, mekkora az összeg , etc. Attól függ.
2023. aug. 27. 19:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Ajándékként utalna
2023. aug. 27. 19:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nem adod el fiat valutáért addig nem
2023. aug. 28. 06:02
 5/8 Fsms ***** válasza:
72%
egyenesági rokon? akkor nem. ha ismerős, akkor adóköteles.
2023. aug. 28. 09:19
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Én a kriptoadóról tudlak infózni téged. Alapvetően a profit után kell adózni

Tehát ha te beraksz egymilliót, és ennyit/kevesebbet veszel ki, akkor nem kell adóznod. Ha már másfél milliót veszel ki, akkor 500 ezer után kell adóznod. Az adó 15%, azaz ebben az esetben 75 ezer.

Az ajándékozás jogszabályi hátteréről nem tudok semmit. Biztosan le kell papírozni azt. Tehát igazándiból nem a kriptoadó lesz itt a lényeg, hanem az ajándékozás adókötelessége.

2023. aug. 29. 10:13
 7/8 anonim válasza:
0%
már megint sok zöldséget irkáltatok
2023. aug. 29. 19:33
 8/8 EgyGabor ***** válasza:

Kis kiegészítés:

Ha jól emlékszem a rokoni ajándékozás csak banki utalásnál illetékmentes.

2023. szept. 3. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!