Hogyan tudnám kikapcsolni az Fn billentyűt?
Jelenleg világít és az Fn megnyomásával tudom használni az F1-F12 funkciókat. Korábban nem kellett lenyomnom az Fn-t, anélkül működtek az F1-F12 billentyűk. Véletlen kapcsolhattam be valahogy. Nekem kényelmesebb volt anélkül.
Mindenhol ezt írják, de nekem ez a módszer nem működik:
"Az All in One Media Keyboard billentyűzeten az FN Lock funkció bekapcsolásához nyomja le egyszerre az FN billentyűt és a Caps Lock billentyűt. Az FN Lock kikapcsolásához újból nyomja le egyszerre az FN billentyűt és a Caps Lock billentyűt."
Esetleg valahol a beállításokban megoldható? Hp laptop egyébként.
Köszönöm és előre is jelzem, bocsi, tudom, hogy hülye vagyok. :D

Egyeseknél a BIOS setup-ban lehet állítani hogy alaphelyzetben melyik mód legyen.
Van amelyiknél Fn+Ctr vált.

"...a gyártó nem tudom hogy gondolta higy erre rá kell jönni magunktól."
Én már azt sem értem miért gondolta hogy egyáltalán szükség van ilyen funkcióra.

"Én már azt sem értem miért gondolta hogy egyáltalán szükség van ilyen funkcióra."
Mert gombokból véges számú fér ki a billentyűzetre, de a felhasználók pedig 2 csoportra oszlanak:
1. Akik azt se tudják mire valók az F1...12 gombok, de látják rajta a hangerő állító, meg fényerő állító gombokat, és örülnek hogy egy gombnyomásra tudják ezt állítani
2. Akik rendszeresen használják az F1...12 gombokat, és Fn Lock-nak köszönhetően nem kell minden egyes gombnyomás helyett kettővel operálni

" Akik azt se tudják mire valók az F1...12"
Tehát tömegigény kielégítéséről van szó? :)
" Akik rendszeresen használják az F1...12 gombokat, és Fn Lock-nak köszönhetően nem kell minden egyes gombnyomás helyett kettővel operálni"
Pont ezért nem érthető számomra.
A funkciógombokat (F1-F12) kb százszor vagy még többször használom. A hozzájuk rendelt extra funkciót (fényerő, hangerő, bill. világítás ki/be, kijelző kikapcsolása stb) meg igen ritkán.
Bőven megfelelt (szerintem) és használható volt az eredeti koncepció, amikor a ritkán használt extra funkciókhoz Fn-t is meg kellett nyomni, a funkciógombokhoz meg nem.
Az hogy alapértelmezés lett hogy a normál funkciókhoz kell Fn-is már bőven érthetetlen.
Főleg amikor Ctrl-F6, Alt-F4 Shift-F8, stb. (tehát eleve kétgombos) funkciókhoz még Fn-t is taposni kellet... Mi vagyok én? Polip?

"Bőven megfelelt (szerintem) és használható volt az eredeti koncepció, amikor a ritkán használt extra funkciókhoz Fn-t is meg kellett nyomni, a funkciógombokhoz meg nem."
Gondolom kimutatták - akár felmérés alapján, akár az eladott gépekre előre telepített diagnosztikai eszközök jelentése alapján - hogy az F1..12 funkciógombokat, vagy a hangerő/média/fényerő stb gombokat használják többen. Tartok tőle azért lett utóbbi az alapértelmezett, mert azt használják többen.

Lehet. De én még embert nem láttam amelyik nem káromkodott volna amiatt hogy Fn-t kell nyomni a funkciógombokhoz...
Szerintem ugyanakkora faxság mint a fényes kijelzőfelület (a matt helyett). Hála az égnek erről már leszoktak.
De mindegy is, szeresse akinek tetszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!