Erősebb lenne ez a processzor?
ez a gépem van jelenleg.
i5 7400
16 gb ram
rog strix 2070
és cpu limitem van a legtöbb játékba gpu 70% cpu folyamatosan 100%
de kaptam, ajándékba egy olyan gépet amiben egy i7 4790k van 40 gb rammal. ha bele pattintanám a 2070-met akkor kevesebb lenne a cpu limitem? mert anno, Konzolvilág Ricsi ezt a processzort használta egy gtx 1080 ti kártyával! és mondta idézem...
(nem cserélek processzort mert teljesen felesleges még mindig) és azért, ha dlss-t nem vesszünk számitásba! azért nyers erőben erősebb a 1080ti mint a 2070.
A PassMark szerint gyorsabb az i7 4790k:
Ezek a processzorok még akkor készültek, amikor az Intel fölényben volt, évente kb 5 % teljesítménynövekedés volt csak.
A 40GB kb sehogy nem jön ki normálisan dual-channelre. Az 2X (16GB+4GB)?
Azokban a játékokban, amik ki tudnak használni +4 szálat ott sokkal több fps-ed lenne, de amik csak ilyen 1-3 szálon dolgoznak ott jobb esetben max +5-10%.
1x8 totál felesleges bele. Csak lassítja. 2x16 okkés.
Ha Z lapban van húzva az a K proci, akkor lehet igazán durván erősebb. Még ddr3 ellenére is. Tuningtól függően.
De látod, alapórajelen is odapörköl neki 15% körül egymagos teljesítményben, többmagosban meg ég és föld, köszönhetően a HT-nek (8 szál)
Mai összevetésben azért nem túl jók ezek már. Egyik sem ajánlott sehova se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!