Dynablaster amiga hogy működik?
Az ebay oldalon látható Dynablaster Floppy lemez Amiga Floppy meghajtóhoz hogy működik? Mit kell csinálni?
És az alsó linken található adf fájl ha le van töltve,hogyan futtatható?
Amiga akkor van a számítógépeden, ha az egy Amiga gép. ;-) Az Amiga egy önálló géptípus. (Sőt, inkább gépcsalád, mert belőle is volt több modell: Amiga 500, Amiga 1000, stb.) Így néz ki (ez az Amiga 500 Plus modell): [link]
Gyanítom, neked egy x64-es alapú PC-d van, Windows, vagy Linux operációs rendszerrel, esetleg egy Apple géped OSX-szel, tehát nem Amiga. A két géptípus között akkora a különbség, hogy közvetlenül képtelen lenne egy Amigás programot lefuttatni. (Más architektúra, más hardverkiépítés, teljesen más processzor, stb.) Viszont léteznek emulátorok, amik pont erre adnak megoldást. Ezek lényege, hogy szoftveresen emulálnak egy más hardver-, és sokszor szoftverkörnyezetet is. Így az emulátor segítségével pl. az adott Amigás játék úgy "látja", hogy egy Amigán fut, közben meg csak az emulátor "hazudja" neki azt, hogy ez egy Amiga, és ennek megfelelően leutánozza annak működését.
Ha valódi Amigát akarsz használni, akkor azt valami retrós Fb-csoportban, vagy online apróhirdetési, és aukciós oldalakon tudod beszerezni. Készülj fel rá, hogy arany áron adják. Alsó hangon is legalább 50 ezerrel számolj, de a ritkább és megkíméltebb példányok bőven 100 felett vannak. Aztán persze ha szerencséd van, ennél olcsóbban is be tudod őket szerezni. Én például nemrég szereztem meg tök ingyen (sőt, még meg is köszönték, hogy elvittem, mert így nem kell fizetni az elektronikus hulladéktelepnek) egy olyan régi laptopot, amiből szerintem jó, ha 10 példány létezik az országban. Egy :3C! nevű, LP-286-os típusú modell, a munkahelyemen találták selejtezéskor, és simán ki akarták dobni. Én meg inkább elkértem, aminek még örültek is, mert így ingyen megszabadultak tőle. A gyűjtői értéke nem érdekelte őket. Szóval ilyen is van, érdemes esetleg kicsit kutakodnod, nincs-e valahol kidobásra váró Amiga. De alapvetően a gyűjtői ára elég magas.
Emulátorok tekintetében pedig az UAE-re keress rá, talán ez a legjobb Amiga-emulátor. A beállításáról és használatáról meg Youtube-on találhatsz videókat.
letöltöttem a winuae emulátort,de fogalmam nincs a játéot hogy kell elindítani
dynablaster amiga letöltve adf fájl
Hát megnéztem az Amiga változatot, de nem igazán érzem többnek, mint a DOS-osat:
(alapértelmezett vezérlőbillentyűk: nyilak/Enter/Alt)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!