Hogyan tudom a számítógép képernyőjét megjeleníteni LG Smart TV-n vezetékes kapcsolaton (hálózat) keresztül?
Az asztali PC-m (Win 10 Pro) képernyőjét szeretném megjeleníteni LG Smart TV-n. A netes leírások tele vannak megoldási lehetőségekkel, azonban mind vezeték nélküli (WiFi, MiraCast) kacsolaton keresztüli megoldásokat említenek.
Én viszont vezetékes hálózaton keresztül szeretném (és nem úgy, hogy HDMI kábellel kötöm össze a két eszközt). Mind a PC, mind az LG TV ugyanahhoz a routerhez csatlakozik vezetékes módon, de nem látják egymást.
Ha a Windows MediaPlayerben játszok le egy filmet a számítógépen, akkor azt a MediaPlayer-ben lévő Átküldés funkcióval át tudom küldeni a TV-re, de simán az asztalt vagy egy egy megnyitott office alkalmazás képernyőjét, vagy a Chrome-ban megnyitott weboldalt már nem tudok megjeleníteni.
Hogyan lehet megoldani, hogy a monitoron megjelenő kép megjelenjen az LG TV-n is, de ne közvetlen HDMIO vezetékkel, hanem a vezetékes hálózat használatával?
Az átküldés amit írsz, az DLNA funkcióval megy. Nagyjából valahogy így is lehetne megtrükközni ezt. Tehát nincsen megoldás erre, hacsak nincs valami kész program, ami megcsinálja, aminek kéne készítenie egy virtuális monitort, rögzítenie a képet+hangot, illetve az adatfolyamot DLNA-n keresztül átküldeni élő adásként a TV felé.
Nem túl élhető megoldás, de működhet. Késleltetés lehet a buktatója. Nameg a minőség...
Szóval ja, a miracast az egy csak wifi-re kitalált dolog sajnos.
Fogalmam sincs, hogy van-e ilyen program, vagy más megoldás, csak kábeles internet csatlakozáson keresztül. Ez a fenti megoldás meg nem lehetetlen, de nehéz összehozni, és tényleg nem fűzök hozzá túl sok jót
Tehát valami ilyet tudna javasolni chatgpt
Got it. If you want to mirror your PC's display to a TV over your LAN network without using wireless methods or HDMI, you can achieve this using software solutions that utilize the LAN network. One option is using a screen sharing application like OBS Studio:
Install OBS Studio: Download and install OBS Studio (Open Broadcaster Software) on your PC. OBS Studio is commonly used for streaming and recording, but it can also be used for screen sharing within a LAN.
Setup Scene: Open OBS Studio and set up a scene capturing your PC's screen.
Start Streaming: Configure OBS Studio to stream to a local network address. You can do this by selecting "Settings" > "Stream" and then choosing "Custom..." from the dropdown. Enter a local IP address and port number for the stream.
Receive on TV: On the TV side, you'll need a device that can receive the stream and display it. This could be another computer or a device capable of playing video streams over a network.
View the Stream: Use a media player on your TV or another computer to access the stream by entering the IP address and port number you specified in OBS Studio. This should display the content of your PC's screen on the TV.
Remember that this method might introduce some delay and might not provide the smoothest experience for activities requiring real-time interaction, due to the encoding and decoding involved in the streaming process. Additionally, the quality of the stream will depend on your network's capabilities.
Make sure your PC and TV are on the same LAN network and can communicate with each other. Also, keep security in mind by configuring appropriate firewall settings and ensuring the stream is accessible only within your LAN.
----
Szóval ezzel egy már megjelenített kijelzőt tudsz átküldeni, streamelni a lan hálózatodra. Ha plusz kijelzőt akarsz, akkor még kell egy virtuálisat létrehoznod... linkeltem volna, én mit használtam virtuális kijelzőnek, de nem találom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!