Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy is van ez az IP cím WIFI...

Hogy is van ez az IP cím WIFI használatkor?

Figyelt kérdés
Dinamikus IP címem van, mert mindig változik. Na most van digi által bekötött internet, tehát vezetékes, és van WIFI-m is, szintén a digi adta hozzá a belépést. A WIFI bevan rajta kapcsolva, tehát, ha kihúzom az internet kábelt, nyilván akkor is működik az internet. De most ezt az IP címet nem értem, olyan szempontból, hogy ha a WIFI-t használom, ugyanúgy változik az IP címem? A telefonon is WIFI-vel megy az internet, amit a digi adott adatokkal. Szóval, nem látom át, hogy ha a WIFI-t használom és nem a vezetékes internetet, akkor is változik a dinamikus IP címem, mert én úgy vettem észre, hogy igen.
2023. aug. 13. 17:12
1 2
 1/16 47. ***** válasza:
100%
Az ip címed ugyanaz, amíg a digi által adott routert újra nem indítod. Mindegy, hogy összekötöd a géped kábellel, vagy wifivel használod.
2023. aug. 13. 17:35
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

"A WIFI bevan rajta kapcsolva, tehát, ha kihúzom az internet kábelt, nyilván akkor is működik az internet."

Nem, az internet ekkor nem fog működni.

A wifi csak helyi hálózatot ad, az interneted "belépési pontja" az az eszköz, amit a Digi adott. Az IP címet az az eszköz, hogy te onnantól hogyan csatlakozol arra az eszközre, az lényegtelen.

2023. aug. 13. 17:38
 3/16 A kérdező kommentje:

"Az ip címed ugyanaz, amíg a digi által adott routert újra nem indítod."

Írtam, hogy este kikapcsoltam a gépet, és ma már más IP címem volt, más hely adatokkal.

"Nem, az internet ekkor nem fog működni. A wifi csak helyi hálózatot ad,"

Mondom, kihúztam és működött az internet, ugyanúgy, mintha be lett volna dugva a kábel. Lehet én nem értek valamit.

A telefonon WIFI kapcsolat van, ugyanaz a WIFI kapcsolat, ami a gépen, azon is működik az internet.

2023. aug. 13. 18:28
 4/16 anonim ***** válasza:

"nem értem" ... "Szóval, nem látom át"

Igen. Igazad van. De mi a kérdés?

internet ≠ wifi

2023. aug. 13. 18:52
 5/16 A kérdező kommentje:
Csak annyi, hogy ha WIFI-vel megy a net, akkor is változik-e az IP címem ugyanúgy, mint mikor vezetékről. De azt hiszem, ha jól értelmeztem, megkaptam rá a választ.
2023. aug. 13. 19:01
 6/16 anonim ***** válasza:

"Mondom, kihúztam és működött az internet, ugyanúgy, mintha be lett volna dugva a kábel. Lehet én nem értek valamit."

Melyik kábelt húztad ki?

2023. aug. 13. 19:38
 7/16 A kérdező kommentje:
az internet kábelt, ami a laptophoz csatlakozik
2023. aug. 13. 19:54
 8/16 A kérdező kommentje:
és mivel WIFI-vel is csatlakozik, gondolom miután kihúztam az internet kábelt, nem szűnt meg az internet kapcsolat, mert ment tovább WIFI-vel
2023. aug. 13. 19:56
 9/16 anonim ***** válasza:

Igen, itt volt a félreértés. A válaszolók azt hitték, hogy a routert húztad le a netről. De ja, a laptop simán használja a wifit, ha nincs rákötve kábellel a netre

Van belső IP cím (ami a hálózaton belül van) és van az internet felé néző IP cím. Az utóbbit a router kapja, ezt hasnálja minden eszközöd a NAT-nak nevezett technológiával, ha a wifit újraindítod, ennek nem kéne változnia (kivéve, ha wifi egyben arouter is és nem külön eszközök). A belső IP címek pedig lehet, hogy különbözőek ha wifire vagy csatlakozva, vagy rá vagy közve kábellel a routerre, ez a wifi beállításától függ. Szóval lehet, hogy dupla NAT van nálad (router is NAT-ol, meg a wifi is)

2023. aug. 13. 20:08
 10/16 SIDLER22 ***** válasza:

A külső IP címed vagyis amit weboldalakról le tudsz kérni az nem változik. A belső IP-d változhat esetleg amit a router oszt ki az otthoni eszközeidnek, de ez meg általában MAC címhez van kötve ami nem változik attól, hogy kábelesen van bedugva a laptop vagy Wi-Fi-ről megy.

Szóval nem. Nem változik.

2023. aug. 13. 20:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!