Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért bootol másfél óráig a gép?

Kizcar kérdése:

Miért bootol másfél óráig a gép?

Figyelt kérdés

Helo mindenki

Segítsetek kérlek.

Megközelítőleg másfél óráig tart míg bekapcsolátstól a Windows bebootol az asztalig. Az alaplap logóját megjelenítő résznél tölt rengeteget. Az alaplap Gigabyte B450M S2H.

Ezzel kezdődött...

A hangkártyám - ASUS Xonar DX - driverének 3 alkalommal törlés és újratelepítése után van hogy szaggat a gép; még akkor is ha csak az asztal van megnyitva. Az egérkurzor mozgásán is észrevenni. A C meghajtó pedig elég rendesen túlműködik. Majdnem mindig 100%. Így logikus is miért csinálja ezt. A hangkártya elromlott, ezért próbálkoztam a driver újratelepítésekkel. Már kivettem a gépből és a driver-e le van törölve.

Rendszer visszaállítást korábbi időpontra nem segített.

Valakinek van valami ötlete?

Bármi segítségért hálás köszönet.

2023. aug. 9. 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Rakd vissza a hangkártyát a helyére, és rakd újra a windowst a nulláról, törölj minden partíciót a lemezről.

Ha nem segít, akkor nagy valószínűséggel tönkrement a lemezed.

2023. aug. 9. 19:51
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem először elég egy sima helyreállítás is.
2023. aug. 9. 21:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Az alaplap biosba lépés után abban nem állítottam semmit, csak ( save & exit ) opcióval kiléptem. Utána az alaplap csinál egy diagnosztikát majd kísérletet tesz a hibajavításra. Aztán megjelennek egyebek közt a Windows helyreállítási lehetőségei. Ott megpróbálkoztam az egyik helyreállító funkcióval.

( A rendszer korábbi időpontra való visszaállítását már korábban próbáltam. Nem működött)

Újraindul.

Az alaplap típusát megjelenítő résznél kiírja ( Számítógép diagnosztizálása ) később.. ( kísérlet a javításra ).

Újraindul.

Megint sokáig bootol, de már csak 20 percig.

Most ott tartok, hogy nem szaggat a gép, minden flottul működik, de a bootolás még mindig nagyon hosszú ideig tart.

És...

Az asztal indulásnál kiír valamit amit eddig soha.

( Ez az alkalmazás nem nyitható meg. Cortana)

Lehet ahogy átváltottam alaplapi hangkártyára, ez nem tetszett a Cortana programnak, szeretne minden áron elindulni de nem tud. Nem lehet, hogy ez hosszabítja meg az egész bootolási folyamatot.

Megpróbálom kikapcsolni a Cortana Windowssal együtt indulását.

2023. aug. 10. 17:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Próbáld szerintem inkább a Gépházból kezdeményezni a helyreállítást.
2023. aug. 10. 20:00
 5/5 anonim ***** válasza:
BIOS-ban nyomj egy gyári értékek visszaállítását, majd tiszta telepítéssel kezdd újra az egészet, mert valami nagyon megborult nálad.
2023. szept. 2. 02:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!