Miért bootol másfél óráig a gép?
Helo mindenki
Segítsetek kérlek.
Megközelítőleg másfél óráig tart míg bekapcsolátstól a Windows bebootol az asztalig. Az alaplap logóját megjelenítő résznél tölt rengeteget. Az alaplap Gigabyte B450M S2H.
Ezzel kezdődött...
A hangkártyám - ASUS Xonar DX - driverének 3 alkalommal törlés és újratelepítése után van hogy szaggat a gép; még akkor is ha csak az asztal van megnyitva. Az egérkurzor mozgásán is észrevenni. A C meghajtó pedig elég rendesen túlműködik. Majdnem mindig 100%. Így logikus is miért csinálja ezt. A hangkártya elromlott, ezért próbálkoztam a driver újratelepítésekkel. Már kivettem a gépből és a driver-e le van törölve.
Rendszer visszaállítást korábbi időpontra nem segített.
Valakinek van valami ötlete?
Bármi segítségért hálás köszönet.
Rakd vissza a hangkártyát a helyére, és rakd újra a windowst a nulláról, törölj minden partíciót a lemezről.
Ha nem segít, akkor nagy valószínűséggel tönkrement a lemezed.
Az alaplap biosba lépés után abban nem állítottam semmit, csak ( save & exit ) opcióval kiléptem. Utána az alaplap csinál egy diagnosztikát majd kísérletet tesz a hibajavításra. Aztán megjelennek egyebek közt a Windows helyreállítási lehetőségei. Ott megpróbálkoztam az egyik helyreállító funkcióval.
( A rendszer korábbi időpontra való visszaállítását már korábban próbáltam. Nem működött)
Újraindul.
Az alaplap típusát megjelenítő résznél kiírja ( Számítógép diagnosztizálása ) később.. ( kísérlet a javításra ).
Újraindul.
Megint sokáig bootol, de már csak 20 percig.
Most ott tartok, hogy nem szaggat a gép, minden flottul működik, de a bootolás még mindig nagyon hosszú ideig tart.
És...
Az asztal indulásnál kiír valamit amit eddig soha.
( Ez az alkalmazás nem nyitható meg. Cortana)
Lehet ahogy átváltottam alaplapi hangkártyára, ez nem tetszett a Cortana programnak, szeretne minden áron elindulni de nem tud. Nem lehet, hogy ez hosszabítja meg az egész bootolási folyamatot.
Megpróbálom kikapcsolni a Cortana Windowssal együtt indulását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!