Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kinek milyen emléke van az Ms...

Kinek milyen emléke van az Ms Dos .22 korszakból?

Figyelt kérdés
2023. júl. 28. 12:13
 1/7 A kérdező kommentje:
6.22 Bocsi elírtam
2023. júl. 28. 12:14
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Nekem van.
2023. júl. 28. 12:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az volt az igazi, semmilyen fölösleges háttérfolyamat nem zabálta el a CPU időt és a memóriát, ami volt azt maximálisan ki tudta használni a futó program - és volt 16 MB(!!). Most van 16 GB és a negyedét csak maga az operációs rendszer eszi meg, nem értem mire fel.
2023. júl. 28. 12:56
 4/7 CspCsj ***** válasza:
100%

Nekem általában az ugrik be, amikor a 40MB-os HDD-ről mindent le kellett menteni floppy-ra, hogy tudjak játszani a C&C-vel.

Utána ugyanezt vissza...

2023. júl. 28. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#3 Ha neked a DOS 6.22 idejében 16MB RAM volt a gépedben, akkor vagy le voltál maradva a rendszerekkel vagy burzsoá voltál. Akkoriban 4MB volt a jellemző, már a 8MB is soknak számított.

Én arra emlékszem, hogy a 160MB-os HDD is szűk volt és először csak floppyra mentegettem ARJ-vel a játékokat, aztán jött a DriveSpace. :)

2023. júl. 28. 14:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Norton vagy Volkov commander és pctools nélkül nem volt túl kényelmes. 3 vagy 5 lemezes volt a telepítője. Amúgy előtte még PC DOS-t használtam. A 6.22 új volt és szuper jó. 1MB ram elég volt hozzá, bár néhány komolyabb játék nem futott. Később a windows 3.1 miatt volt jó a 4MB RAM és az már minden DOS-os játéknak elég volt. Már ha eltaláltad hogy annak éppen mennyi XMS vegy EMS kellett a config.sys-ben. Volt egy ruszki változata is, az 1 lemezen elfért. A lemeztömörítés kivételével kompatibilis volt és sokkal hatékonyabb. A régi szép idők... hiányzik, bár fogalmam sincs, miért. Talán a valam új felfedezése és hogy éreztem, hogy ez a jövő. Azóta már a múlt. format a: /s /4 /u /q (360k lemez formázása, system disk, quick format, ami anno nagy bátorság volt, mint ahogy a /u is)
márc. 26. 10:46
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 Ahogy a mostani rendszerek sem kényelmesek Total Commander / Double Commander nélkül.

Legalább is én létezni nem tudnék ezek nélkül.

márc. 26. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!