Mért csinálja ezt a gépem?
https://www.youtube.com/watch?v=8GtSngwZtLU&ab_channel=773miki
már cseréltem vinyót is telepítve is lett.
kb 2 éves nálam a gép,de még sosem láttam a bios-át bármely gombbal is próbálkozom.
próbáltam az elemet kivenni hogy alapra álljon de sajnos ez sem segíttet.
#1 vagyok A monitoron a kiírások az alaplapi hálózati kártyára utalnak. Ezért javasoltam, hogy tiltsd le a bios-ban. Ha utána normálisan elindul, akkor a hálókártyával van valami gond.
Az esetek 99%-ában a biosba bekapcsoláskor a "Del" gomb nyomkodásával lehet belépni.
A gép a hálózati kártyáról próvál bootolni. Lehetséges, hogy lemerült az alaplapi elem és ezért visszaállt a gyári default bios, azért próbálkozik így. Simán kicserélheted, 1 db CR2032-es gombelemről van szó, amit szinte bárhol kaphatsz. Ha kicserélted, akkor irány a BIOS, és tiltsd le a bootolási sorrendben a hálózati kártyáról indulást vagy tedd a sor legvégére.
Ha nem tudsz belépni a BIOS-ba sehogy sem, akkor próbáld így:
Úgy indítsd újra a gépet, hogy miközben kattintasz az újraindításra, tartsd nyomva a SHIFT-et, amíg a kék helyreállítási menü meg nem jelenik. Itt válaszd a Hibaelhárítást, majd a További lehetőségeket, majd a rendszerindító módot. Ez után a gép úgy fog újraindulni, hogy belép a BIOS-ba.
Addig is, amíg ezt nem tudod megtenni, jó, ha tudod, hogy nem kötelező ilyenkor kivárni, hogy (sikertelenül) próbáljon a gép hálózatról indulni, egy <ESC>-el továbblökheted a folyamatot.
nekem csak az alap hálózati kártya van a pc-ben, amit ha sikerülne is letiltani akkor nem volna netem, sokat segítettél a SHIFT-el, ott is alapra állítottam a gépet próbálkoztam de sajnos nem sikerült megoldanom.
és a biost sem sikerült behozni,de még próbálkozom tovább,és köszönöm a segítséget.
NE tiltsd le a hálókártyát, ha sikerül belépni a BIOS-ba, csak a bootolási sorrendből vedd ki vagy tedd a legvégére!
A BIOS-t így is próbálhatod elérni:
asztali pc, hát már mindent próbáltam de eredménytelen,inkább feladom.
köszönöm mindenkinek a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!