Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Elakadtam, hogyan javítsam ki...

Elakadtam, hogyan javítsam ki ezt a problémát?

Figyelt kérdés

Szóval, annyi az egész, hogy a számítógép hirtelen állt le, a normális leállításon kívül, mikor újraindítom, csak az egérmutató van, és egy fekete képernyő, viszont, van egy másik rendszer, a hdd meghajtón, az működik, a két rendszer egy rendszerleírón osztozik, így kizárt, hogy a rendszerleíró okozná ezt a problémát, ezen kívül, a rendszert ami a hdd meghajtón van, azt klónoztam át SSD-re, még jó régen.

Windows 7 rendszerről van szó.

Amiket eddig próbáltam:

chkdsk az összes meghajtón /f jelzővel. (Nem segített)

Lapozófájlok kikapcsolása. (Nem segített)

A két rendszeren levő fájlokat összehasonlítottam, egy az egyben ugyanazok, így kizárt, hogy ez okozná a problémát. (Nem segített)

Csökkentett módban indítani a rendszert, még a parancssoros ablak se jött be. (Nem segített)

Hogy őszinte legyek, én próbálkozni fogok a kijavítással, de most kivételesen tényleg elakadtam.

Fontos: Kizárt az újratelepítés opciója, ugyanis nem menekülni akarok, hanem megjavítani a problémát.

2023. júl. 26. 00:59
 1/8 anonim ***** válasza:

"A két rendszeren levő fájlokat összehasonlítottam, egy az egyben ugyanazok, így kizárt, hogy ez okozná a problémát. (Nem segített)"

Milyen fájlok? Ha régen klónoztad, akkor kizártnak tartom, hogy minden megegyezzen, mint pl a registry.

Amit meg tudsz próbálni: megnézni az event logot, hátha van benne valami hasznos.

Nincs-e esetleg readonly módban a fájlrendszer? MBR rendben van? Vagy úgy általában a boot loader?

2023. júl. 26. 02:58
 2/8 A kérdező kommentje:

Nincsen semmi ami változtatna a fájlokon, semmi frissítés, se semmi ilyesmi (Nem is kérek érte="Márpedig kéne lenniük" dolgot). Egy rendszerleíró van, egy helyen van, a két rendszer pedig azon osztozik, mivel így oldottam meg.

Az eseménynapló és hasonlók, ugyancsak ki vannak kapcsolva, mivel, ha lehet azt mondani, én vagyok az eseménynapló.

Nincs, olvasható a fájlrendszer, természetesen rendben van az MBR, a boot loader is.

Amint bekapcsolom, fekete képernyő, de az egér mozog, vagyis, valami megakadályoz egy folyamatot valamiben, vagy talán elszigetelten futtatja a Sandboxie miatt, mivel ha jól emlékszek, régebben volt egy hasonló probléma.

Szóval a következőket fogom tenni:

1. Kinyomok nagyjából 10 drivert, ha működik, akkor valószínű, hogy a Sandboxie okozta.

2. Újra klónozom a rendszert, a másikat pedig átrakom a hordozható USB-re, és majd utólag, kielemzem a problémát, és arra a megoldást.

Nem mintha annyi mindent veszítenék, mivel szinte minden csak hordozható a rendszeren.

Ment a zöld viszont, köszönöm a választ, amint megvan a megoldás, leírom.

2023. júl. 26. 03:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Megjavult, úgy néz ki mégis megváltozott valamelyik fájl, a megoldás az volt, hogy kicseréltem a Windows mappát egy régebbire, de a fura pedig az, hogy nem találom, hogy melyik fájl változott meg, fontos tudni, nem a jogosultságok változtak meg, azok rendben vannak.

Mindenesetre, működik.

2023. aug. 1. 12:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rejtett fájl módosult
2023. aug. 1. 12:32
 5/8 A kérdező kommentje:

Az lehetetlen, ugyanis látom a rejtett fájlokat. Itt más okozta a problémát:

"ëRNTFSX  ř ? ˙ ? € € Ŕ8 u1  ö  +>ö ÔÁ ö UŞ"

Idézőjelekkel zártam be, na szóval, ezt találtam a régi Windows mappába, ami okozta a problémát. Ez a dolog, ha jól tudom, a lemezek elején, a nulladik szektorban szokott lenni. Na most, ebből kettő van, a nulladik szektorban, és a régi Windows mappában, de fogalmam sincs, hogy hogyan került oda, ráadásul, nem is fájlként létezik.

2023. aug. 1. 12:41
 6/8 anonim ***** válasza:

"csak az egérmutató van, és egy fekete képernyő"

Nem indult el az explorer.exe, kézzel kell elindítani a feladatkezelőből. Nem nagy ügy.

2023. aug. 2. 12:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Én ilyen furcsa karaktereket egyszer az egyik PenDrive-omon láttam, amikor megadta magát.

Bedugtam a gépbe, fájlkezelő alig akart megnyílni, majd mikor megnyitottam a PenDrive mappáját ilyen ákombákommal volt tele.

Utána már használhatatlan lett.

Merevlemez, SSD állapota milyen?

HDSentinellel érdemes időnként ellenőrizni.

2023. aug. 2. 12:44
 8/8 A kérdező kommentje:

6-os, a számítógép nem reagált semmire, a num lock, caps lock, scroll lock ment. ctrl+alt+del nem, így az lehetetlenség volt, ugyanis próbáltam.

7-es, igen azok a karakterek nálam is jelen voltak egy pendrive-on régebben, bár itt más a helyzet.

Merevlemez, SSD állapota rendben van.

Bár, ha megismétlődik a probléma, akkor már tudni fogom, hogy mi okozza majd.

"Utána már használhatatlan lett."

Ha gondolod, ránézhetünk, mivel van program, ami képes visszanyerni egyes fájlokat.

2023. aug. 2. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!