Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

vettem vakon egy régebbi, gamer pc-t mi vízhűtéses! de nem tudom, milyen processzor van alatta nem szettem még le. a kártya rog strix 970 és ddr3 ramok vannak benne hűtő bordás összesen 40 GB.

a gond az hogy nem akar, el indulni! tudtam mikor meg vettem. az a gond hogy nem kap áramot! nem pörögnek fel a ventik, nem világit, az alaplap se semmi! táp hibás lehet? vagy rosszabb esetben, mi hiba léphet fel még tápon kívül?

2023. júl. 14. 18:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hát ha nem nagyon indul semmi, akkor valószínűleg a táp hibás lehet... 200iq
2023. júl. 14. 20:09
 2/15 A kérdező kommentje:
hát semmit nem akar csinálni, táp venti se pörög vagy valami led az alaplapon semmi! olyan mint ha tápkábel nélkül, akarnám indítani.
2023. júl. 14. 20:18
 3/15 Szirty ***** válasza:

"a táp hibás lehet... 200iq"

Lehet zárlat is. A táp akkor sem indul de mégsem a táp hibája...

201iq?

2023. júl. 14. 20:26
 4/15 A kérdező kommentje:
akkor valami tanácsot, tudnátok adni nekem? mi lehet zárlatos? mert akitől vettem, egy idegen adta oda neki ingyen. mondván ö régebben használta, működik! de nála feleslegessé vált.
2023. júl. 14. 20:32
 5/15 A kérdező kommentje:
valaki???
2023. júl. 14. 22:44
 6/15 anonim ***** válasza:
Próbáld mondjuk kicserélni a tápot kezdésnek? De ha ennyire nem értesz hozzá, inkább csak add oda valakinek, aki ért is hozzá.
2023. júl. 14. 23:46
 7/15 A kérdező kommentje:
van itthon a nagy gépem, gondolkoztam azon hogy abból, ki venném! és meg próbálnám azzal. de arra lennénk kíváncsi, hogy ha teszt gépbe valami el van szállva, ram proci alaplap bármi! a tápom nem romolhat el ha rossz alkatrésznek, adok áramot igaz?
2023. júl. 14. 23:56
 8/15 Szirty ***** válasza:

Én lekötném a gépről a tápegységet és külön kipróbálnám, megmérném a feszültségeket.

Ebből kiderülne hogy tápegységet kell-e venned vagy máshol van a gond.

Ha a táp jónak minősül, akkor kivenném az alaplapból a kártyákat, HDD-t SSD-t ha van, RAM-okat, lekötném a vezetékeket és úgy próbálnám.

Ebből kiderülne hogy az alaplappal van-e gond vagy valami mással, stb, stb.

2023. júl. 15. 10:52
 9/15 A kérdező kommentje:
ennyire értenénk hozzá, jó is lenne. :D szerintem szerelő lesz ebből.
2023. júl. 15. 17:31
 10/15 Szirty ***** válasza:
Te kérdezted mi lehet a baj, milyen válaszra számítottál?
2023. júl. 15. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!