Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szkenneltem fájlba anyagot....

Szkenneltem fájlba anyagot. PDF-ből wordbe konvertáltam. Nem engedi szerkeszteni az anyagot. Objektumhorgony van. Csak alapszinten értek a géphez. Tudsz segíteni, hogyan tudnám szerkeszthetővé tenni?

Figyelt kérdés
Köszi.
2023. júl. 9. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:
46%
Biztos meg lehet oldabi worben is, de amikor én néztem, akkor inkább felraktam egy libre office-t, az tudja szerkezteni valamennyire
2023. júl. 9. 15:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Letöltöm akkor.
2023. júl. 9. 15:18
 3/7 HakapiszikMatyi ***** válasza:
OCR szövegfelismerésre van szükség a szkenner, és a kovertáló programnál is. Ha a szkenner ezt nem tudja, akkor képként mentett, amivel nem tudsz mit kezdeni. Az Obijektumhorgony eltávolítható (Csak keress rá.), de ha az egész doksi kép, akkor nincs értelme. Csak "papír" alapon érhető el az eredeti?
2023. júl. 9. 16:25
 4/7 HakapiszikMatyi ***** válasza:
Most ugrott be, ha van Word nálad, akkor valószínűleg OneNote is, ami OCR-el rendelkezik. Magyarul: Kimásolhatod vele a képből a szövegrészt, és beillesztheted, mondjuk, épp Word-be szerkeszthető szövegként. Baromi nagy meló, ha magyar szövegről van szó, mert az ékezetes betűket nem ismeri...
2023. júl. 9. 16:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, a szkenner rákérdezett, képként vagy fájlként szeretném menteni. Fájlt jelöltem be. Rákeresek a horgonyra a neten, rendben. OneNotet is meg fogom nézni. Magyar a szöveg. Képként szkenneljem be újra?
2023. júl. 9. 18:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos semmivel nem tudom szerkeszteni. Most szkenneltem először az új nyomtatóval. Ugyanolyan, mint a korábbi. A korábbit szkenneltem, fájlként állítottam be és nem volt ez a horgonyos valami, simán tudtam szerkeszteni. Most meg horgony van, de hiába van kiszedve a word-ből a horgony pipa, nem szerkeszthető az anyag. A nyomtatóm nem lenne jó?
2023. júl. 9. 21:52
 7/7 anonim ***** válasza:

#1: Én nagyságrendekkel többre tartom a LibreOffice-t, mint a Wordöt, de a jelen probléma nem ettől függ.

Szkenneléskor (kivéve, ha valami nagyon felső kategóriás, beépített OCR-rel rendelkező cuccról van szó) a dokumentum képként kerül tárolásra. Ezen csak az segíthet, ha valamilyen OCR (optikai karakterfelismerő) szoftverrel azt átalakítod szöveges formátumra.

Semmi baja nincs a nyomtatódnak, tökéletesen működik, a probléma az, hogy amit beszkennelsz, az alapvetően egy kép. Még akkor is, ha az emberi szem számára szövegnek látszik. De a gép számára az nem betűkként tárolódik, hanem képpontok sorozataként.

Nem is az objektumhorgony a baj. Itt nem a horgony a probléma (az csak egy szerkesztési segédlet Wordben), hanem az, hogy mint írtam, a dokumentum egy képet tartalmaz, és nem szöveget. Ha a horgonyt kiszeded, attól az még nem fog átalakulni.

Lehet, hogy pár év múlva már más lesz a helyzet, de most egyelőre még az optikai karakterfelismerés nem igazán terjedt el, és elég alacsony hatásfokkal működik.

Személy szerint nem sok tapasztalatom van ebben a témában, úgy értve, hogy nem fogok most tudni tuti tippet adni, hogy milyen szoftverrel mennyire lehet ezt hatékonyan megoldani, de itt javasolnak párat:

[link]

Az egyik ilyen szoftver oldalán árakat is írnak: [link]

Igen, arany áron adják, de ha csak most, pár oldalt kell átalakítanod, azt írják, 7 napos ingyenes próbaverzió elérhető. Elméletileg léteznek ingyenes OCR szoftverek is, meg online átalakítók is, vegyes megbízhatósággal.

2023. júl. 10. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!