Szkenneltem fájlba anyagot. PDF-ből wordbe konvertáltam. Nem engedi szerkeszteni az anyagot. Objektumhorgony van. Csak alapszinten értek a géphez. Tudsz segíteni, hogyan tudnám szerkeszthetővé tenni?
#1: Én nagyságrendekkel többre tartom a LibreOffice-t, mint a Wordöt, de a jelen probléma nem ettől függ.
Szkenneléskor (kivéve, ha valami nagyon felső kategóriás, beépített OCR-rel rendelkező cuccról van szó) a dokumentum képként kerül tárolásra. Ezen csak az segíthet, ha valamilyen OCR (optikai karakterfelismerő) szoftverrel azt átalakítod szöveges formátumra.
Semmi baja nincs a nyomtatódnak, tökéletesen működik, a probléma az, hogy amit beszkennelsz, az alapvetően egy kép. Még akkor is, ha az emberi szem számára szövegnek látszik. De a gép számára az nem betűkként tárolódik, hanem képpontok sorozataként.
Nem is az objektumhorgony a baj. Itt nem a horgony a probléma (az csak egy szerkesztési segédlet Wordben), hanem az, hogy mint írtam, a dokumentum egy képet tartalmaz, és nem szöveget. Ha a horgonyt kiszeded, attól az még nem fog átalakulni.
Lehet, hogy pár év múlva már más lesz a helyzet, de most egyelőre még az optikai karakterfelismerés nem igazán terjedt el, és elég alacsony hatásfokkal működik.
Személy szerint nem sok tapasztalatom van ebben a témában, úgy értve, hogy nem fogok most tudni tuti tippet adni, hogy milyen szoftverrel mennyire lehet ezt hatékonyan megoldani, de itt javasolnak párat:
Az egyik ilyen szoftver oldalán árakat is írnak: [link]
Igen, arany áron adják, de ha csak most, pár oldalt kell átalakítanod, azt írják, 7 napos ingyenes próbaverzió elérhető. Elméletileg léteznek ingyenes OCR szoftverek is, meg online átalakítók is, vegyes megbízhatósággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!