Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet megoldani, hogy a...

Hogy lehet megoldani, hogy a videófelvételeknek/streameknek fix hangereje legyen?

Figyelt kérdés

Linux Mintet (LMDE 5) használok, ahol ugye PulseAudio van, de más disztrókat is használtam már, ahol PulseAudio van, kb mindenhol ez van, hogy a headset hangerejével együtt állítódik a felvétel/stream hangereje is, ha Bluetooth headsetet használok. Ez elég zavaró tud lenni, mert streamben valahogy csendesebben hallatszódik a zene, mint nekem a headsetben, ordíttatnom kell a fülemben, hogy a nézőim hallják rendesen.

Más disztrókon, pl Fedora, ahol PipeWire van, ott nem tapasztaltam ilyet, ha a headset hangerejét halkra vagy akár némára állítom, akkor is ugyanolyan (pont jó) a felvétel/stream hangereje. Meg lehet ezt oldani valahogy PulseAudio-val is? Vagy ez a PulseAudio sajátossága, hogy így kezeli a Bluetooth headsetet?

Pavucontrolban meg OBS-ben sajnos nem látok semmi erre vonatkozó beállítást.

(Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, nem értek annyira mélyen az ilyen audio dolgokhoz.)

2023. júl. 8. 18:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudod külön szabályozni az alkalmazások hangját pavucontrolban sem? Szokott olyan fül lenni a kimenetnél, hogy alkalmazások és azon belül állitani lehet a hangjukat.

Vagy esetleg alsamixerrel ptóbálgass valamit.

Terminálba: alsamixer

2023. aug. 1. 09:47
 2/2 A kérdező kommentje:

Pavucontrolban a Recording fülön az OBS felvevő hangerejét fel tudtam emelni 153%-ra. Így már valamivel jobb, bár az OBS Desktop Audio sávja így is kicsit alacsony hangerőt mutat.

Alsamixerben nemigen látok rá opciót.

2023. aug. 4. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!