Hogy lehet megoldani, hogy a videófelvételeknek/streameknek fix hangereje legyen?
Linux Mintet (LMDE 5) használok, ahol ugye PulseAudio van, de más disztrókat is használtam már, ahol PulseAudio van, kb mindenhol ez van, hogy a headset hangerejével együtt állítódik a felvétel/stream hangereje is, ha Bluetooth headsetet használok. Ez elég zavaró tud lenni, mert streamben valahogy csendesebben hallatszódik a zene, mint nekem a headsetben, ordíttatnom kell a fülemben, hogy a nézőim hallják rendesen.
Más disztrókon, pl Fedora, ahol PipeWire van, ott nem tapasztaltam ilyet, ha a headset hangerejét halkra vagy akár némára állítom, akkor is ugyanolyan (pont jó) a felvétel/stream hangereje. Meg lehet ezt oldani valahogy PulseAudio-val is? Vagy ez a PulseAudio sajátossága, hogy így kezeli a Bluetooth headsetet?
Pavucontrolban meg OBS-ben sajnos nem látok semmi erre vonatkozó beállítást.
(Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, nem értek annyira mélyen az ilyen audio dolgokhoz.)
Nem tudod külön szabályozni az alkalmazások hangját pavucontrolban sem? Szokott olyan fül lenni a kimenetnél, hogy alkalmazások és azon belül állitani lehet a hangjukat.
Vagy esetleg alsamixerrel ptóbálgass valamit.
Terminálba: alsamixer
Pavucontrolban a Recording fülön az OBS felvevő hangerejét fel tudtam emelni 153%-ra. Így már valamivel jobb, bár az OBS Desktop Audio sávja így is kicsit alacsony hangerőt mutat.
Alsamixerben nemigen látok rá opciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!