Szükséges a számítógépbe rendszerhűtő?
Figyelt kérdés
Nos én nem vagyok egy nagy számítógép összerakó guru. Azt vágom hogy van processzor hűtő, de szükséges rendszer hűtő? Vagy egyes gépházaknál már bele van építve? Azért kérdezem mert majd szeretnék venni és összerakni egy PC-t, de az alkatrészekben egyáltalán nem vagyok otthon.2023. júl. 1. 18:20
1/5 anonim válasza:
Ha valami jobb minőségű processzorhűtőt veszel bele az bőven elég.... + a gép hátuljába egy ventilátor.... (van olyan amibe gyárilag benne van...)
2/5 anonim válasza:
Attól függ, ha nem terheled és nem melegszik annyira, illetve jól szellőzik és nincs kánikula a szobában (24 fok alatt marad a szobahőmérséklet minden esetben), akkor nem fontos. Egyébként ajánlott és a házakban gyakran szokott lenni.
3/5 anonim válasza:
Nem szükséges, de ajánlott. Az alkatrészek élettartamát negatívan befolyásolja a környezet magas hőmérséklete (szobahőmérséklethez képest). Én 3db rendszerhűtő ventit használok a gépemben. A gyárilag házhoz adott ventik elég ócskák, érdemes rögtön cserélni valami normálisra, PWM-képesre.
4/5 anonim válasza:
Előfordul, hogy egyáltalán nincs, nagyon alacsony fogyasztású processzor esetén. Ez Intelnél pl. a T-széria. De vannak minigépek notebook-processzorral is, azok is csendesek (gondolom).
5/5 anonim válasza:
olyan gephazat vegyel amibe alapbol van venti es akkor ez levan tudva csak az elolap (nem oldal) ne uveg legyen hanem olyan amin atmegy a levego
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!