Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem bootol az MX Linux...

Miért nem bootol az MX Linux Ventoy-ról?

Figyelt kérdés

Amikor a Ventoy menüjében kiválasztom az MX Linux iso-ját, majd a Boot in normal mode opciót, az alábbi jelenik meg:

GNU GRUB version 2.06-3"deb11u5

Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completion. Anywhere else TAB lists possible device or file completions.

Alatta pedig egy "grub>" feliratú shell prompt.

Ha a Ventoy menüjében a Boot in grub2 mode opciót választom, akkor egy pillanatra úgy tesz mintha csinálna valamit, majd visszatér ugyanoda, a mód kiválasztásához.

Kipróbáltam egy másik iso-t (SpiralLinux) is, az simán elindult normal mode-ban, az MX Linux viszont többszöri próbálkozásra se.

Valszeg nem az MX Linux iso-val van a gond, mert QEMU virtuális gépen működik.

Gép típusa: HP Zbook

Secure Boot kikapcsolva

2023. jún. 27. 15:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Igen. Amit bootolni akarsz az legyen a gyökerében, a többi más könyvtárakban. Mivel sok azonos nevü file van a különböző isokban. És cserélgetni lehet őket. Tudom kényelmetnenemm mint a ventoy de így biztos hogy hibamentesen működik mert nincs közben semmilyen program virtualizáló platformja.
2023. jún. 28. 16:35
 22/27 A kérdező kommentje:

Sajnos így se jó. Olyan mintha nem érzékelne semmilyen bootolható rendszert a pendrive-on, a Startup Menu jön be ezekkel az opciókkal: Continue Boot, System Information, System Diagnostics, 3rd Party Option ROM Management, Start Intel CIRA, ME Setup, Boot Menu, System Restore, Select Language, Update System BIOS.

Vagy esetleg az a gond, hogy az iso tartalmán kívül van még két másik könyvtár a gyökérben (egy a biztonsági mentéseknek, egy a többi iso tartalmának)?

2023. jún. 28. 20:15
 23/27 anonim ***** válasza:

Tehát bebootol és fut.

De hogy hogy kell ezen disztrót telepíteni (ezután) azt már nem tudom.

2023. jún. 28. 22:57
 24/27 A kérdező kommentje:
Hát a Continue Boot opció csak annyit csinál, hogy megjeleníti a GRUB-ot a telepített rendszerekkel
2023. jún. 29. 14:48
 25/27 anonim ***** válasza:
Használj Linux Mint-et azzal nincs ilyen gond.
2023. jún. 29. 16:22
 26/27 anonim ***** válasza:

24

És ha itt kiválasztasz valamit, akkor azt betölti?

2023. jún. 29. 16:56
 27/27 A kérdező kommentje:

Na, végül Debian 12-t telepítettem, nem volt kedvem tovább vacakolni az MX Linux-al.

De köszönöm mindenkinek a segítséget.

2023. júl. 1. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!