Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kezdő linuxosnak ajánlanátok...

Kezdő linuxosnak ajánlanátok az Endeavour OS-t vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés

2023. jún. 23. 14:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Inkább valami kevésbé rollingot, Fedorát vagy Mintet.
2023. jún. 23. 15:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha kísérletező kedvű, és merész kezdő vagy, akkor igen. :-)

A klasszikus kezdő disztrók a Mint, vagy az Ubuntu szoktak lenni (esetleg Fedora, illetve OpenSUSE), illetve ezek közeli leszármazottai közül azok, amik nincsenek túlbuherálva.

A gördülő kiadások (rolling release) némi potenciális szívást rejtenek magukban, mivel ezeknél gyakorlatilag soha nincs egy fix kiadás, folyamatosan változik a rendszer, és ezt azért nem mindig sikerül probléma nélkül megoldani. (Bár eltúlozni sem akarom.) (Ezért nem szeretem például a Manjarót sem ajánlani full kezdőknek.)

Mivel kevéssé ismert, ezért segítséget is nehezebben találsz hozzá, mint pl. Minthez, vagy Ubuntuhoz.

Egyébként én azt mondom, hogy próbáld ki. :-) Legfeljebb ha nem tetszik, váltasz valami másra.

2023. jún. 23. 16:11
 3/8 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Pont hogy a Linux Mint és Ubuntu linux azok a rendszerek amikhez a legkönnyebben kaphatsz segítséget. A többit jól mondja a 2-es hozzászoló. Kezdőknek: Linux Mint vagy Ubuntu. Én Mint-el kezdtem és úgy néz ki hogy ennél is maradok.
2023. jún. 24. 08:45
 4/8 KDani14 ***** válasza:
42%
Ha mindenkép arch alapu distro-t akarsz kezdőként akkor manjarot használd, mert az vissza tartja a csimagokat és teszteli őket igy stabilabb mint a vanilla arch, ezek miatt szokták mondani hogy a manjaro az archosok linux mint-je.
2023. jún. 24. 16:05
 5/8 anonim ***** válasza:
42%

Nem. Nem túl stabil és szerintem túl fiatal és éretlen disztribúció még.

Linux Mint, Zorin, MX Linux, Pop OS, esetleg Nobara, amiket én kezdőknek ajánlanék. Ubuntut már nem, amióta egyre jobban erőlteti a Canonical a pocsék snapes csomagkezelőjét, de lehet valakinek még ez is bejön. Ha igen, akkor amúgy ezen kívül az Ubuntu sem rossz.

2023. jún. 24. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

5# "Nem túl stabil és szerintem túl fiatal és éretlen disztribúció még."

Milyen tapasztalatokból szűrted le hogy nem stabil? Kipróbáltad és voltak vele gondok?

2024. ápr. 29. 20:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
#6 Igen. Na megy ez egy rolling disztribúció és még túl fiatal. Én kezdőknek nem ajánlanék rollingot, nekik egy Linux Mint szerintem sokkal jobb és egyszerűbb választás.
2024. máj. 1. 12:04
 8/8 anonim ***** válasza:
7# Nekem van feltelepítve Mint és Manjaro is. A Manjaroból a gnome verzió bizonyult stabilnak, a KDE verzióval voltak gondok.
jan. 28. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!