Ha YouTub-on csinálok egy Harry Potter témájú csatornát, ami hasonlít a Harry Potter világához, akkor az kopi?
*Youtube-on
A koppintás azt jelenti, hogy szóról-szóra lemásolod valakinek a munkáságát. Szóval ha ezt csinálod, akkor igen, koppintasz, amivel szerzői jogot sértesz.
De nem szórol szóra másolom, csak olyan tipusúak?
#1 de ezek érdekesek tudnak lenni annak aki most olvassa lattja eloszor. En is ilyen vudeokat neztem nagyon tegen, es innen tudok egy csomo mindent:)
?????
Most írtam az előbb, ha ugyanazt csinálod, mint a másik (Teljesen ugyanazt a szöveget mondod/írod, ugyanazt a képet használod fel stb.), akkor koppintasz.
Szóval ha ezt csinálod, akkor igen, ha nem, akkor nem. Nem értem ez alapján, miért nem tudod eldönteni...
Egyébként vegyük például a könyveket; valaki kitalálta mit tudom én a tündéres sztorikat; ellenségekből-szeretők típusú sztorikat stb. akkor a másik is koppint, ha ugyanazt a típust ír? Ugye hogy nem.
És elvileg Rowling is koppintotta a HP-t, mert még a HP megírása előtt volt egy könyv, amiben egy gyerek belecsöppent a varázsvilágba, és történetesen Harry Potternek hívták. Érdekes, mi? :)
#5 Ez azóta kiderült, hogy nem igaz.
#3 Ismétlem az első kérdésemet: mivel tudnál többet nyújtani, mint azok, akik 8-10 éve megcsinálták ezeket a videókat? Tudnál bármi újat mondani? Ha nem, akkor semmi értelme, ugyanis a Youtube nem a te videóidat fogja előre helyezni pl. egy keresés során, hanem a többezres vagy akár milliós megtekintésű tartalmakat. Ráadásul gondolom nem tervezed elmondani, hogy most épp XY teóriáját ismerteted, onnantól kezdve meg gáz, amit csinálsz, akkor is, ha nem illegális.
Köszi, ezt nem tudtam. Még régebben olvastam valahol, de akkor kamu volt. Gondoltam segítek egy kicsit a kérdezőnek. :)
Azért imádom az ilyen kérdéseket. Kapsz jogos, építő jellegű kritikát, kérdéseket az ötletedre, amiket figyelmen kívül hagysz, majd jön egy megerősítő válasz, és máris minden meg van oldva. Miért tetted fel akkor a kérdést?
(Azt csak halkan, zárójelben jegyzem meg, hogy úgy emlékszem, NTBS azt írta egy másik kérdésnél, hogy nem látta a HP-t, szóval ne úgy tekints rá, mint egy potenciális néződre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!