Mennyire rizikós chat GPT-vel szakdolgozatot iratni?
Ha egy szakdolgozatot nem vagy hajlandó megírni, mi a fészkes francra akarsz te diplomát kapni???
Csalni nem segítünk, különösképpen hogy minimum szabálysértés, de lehet hogy bűncselekmény, mivel végzettséghez kell.
Ennyi erővel a piacon is vehetnéd a papírod...
És igen, szakdolgozatot eltárolják, és plágium vagy külső segédeszköz bizonyított használata esetén 20 évvel később is megsemmisítik a diplomád, marad akkor egy érettségid a lustaságod mellett.
#4:
"keress egy anti ai filtert ami átírja úgy,hogy ne fogja meg a szűrő"
Ezen a mondatrészen hangosan felröhögtem! 🤣🤣🤣
Ilyen jelenleg nem létezik.
Nem. Nem létezik. Amik vannak, azok nem működnek.
Egy, azaz egyetlen egy detector-on kell átmennie, és az a Turnitin. Ugyanis minden LMS arra van bekötve. Legyen az Moodle, Canvas, Brightspace, Sakai, Blackboard, vagy akár közvetlenül Neptunba feltöltött anyag stb., az a Turnitin-re fut be.
Azt pedig egy rewrite sem tudja kicselezni. Használhatsz te sima rewrite prompt-ot web access-es GPT-4 modellel, használhatod a Hyperwrite "Rewrite content" modulját, a WordAI "Avoid AI detection" modulját, UndetectableGPT-t, ChatGPThider-t, Wordtune-t, Quillbot-ot, akármilyen paraphrasing tool-t.
A "detector"-ok, amiket ezek át tudnak verni, semmit nem érnek. Az OpenAI sajátja semmit nem ér.
Átverheted te a GPTZero sima perplexity és burstiness értékét, a ZeroGPT DeepAnalyse technológiáját, a HuggingFace PLM alapú érzékelőjét és kaphatsz 0.99-es GLTR-PPL-PROB értékeket.
Attól a Turnitin még meg fogja fogni. Ráadásul egyre érzékenyebb, mert folyamatosan finomhangolják, és a korábbi feltöltéseket is újravizsgálja olyankor, tehát utólag is simán ki tud bukni, hogy AI használat volt a dologban.
Akkor is, ha csak sima paraphrasing tool. Mert az is ilyen szempontból AI-nak minősül. Így már arra sem lehet hivatkozni, hogy "hát...átfogalmaztattam a Wordtune-nal, vagy Quillbot-tal az írásomat, mert nem tűnt elég tudományosnak a szóhasználatom".
Pontosan emiatt, már több olyan task assignment-et kaptam, amiben benne volt, hogy az ilyen átíró, parafrizáló eszközök használata is szigorúan tilos, mert AI generált szövegnek fogja venni a Turnitin és akkor kénytelen lesz a professzor vizsgálatot, meghallgatást indíttatni.
(Ebben dolgozom, szellemíró vagyok, illetve pontosan emiatt új bizniszként bevezettem, hogy az AI %-ot le tudom vinni nullára. Nagyon is jól tudom miről beszélek és hogy ezek hogyan működnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!