Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mennyire rizikós chat GPT-vel...

Mennyire rizikós chat GPT-vel szakdolgozatot iratni?

Figyelt kérdés
Nem tudtam leadni előző félévben, most pedig semmi hangulatom, motivációm foglalkozni vele. Mit gondoltok, mennyire rizikós chat GPT -vel íratni? Több beadandóm írta meg ötösre, de kicsit tartok attól, hogy a közeljövőben kijön valami szűrő, ami visszamenőleg érvényteleníti a szakdolgozatom, a diplomám, stb:D
2023. jún. 10. 22:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Hát a rizikó megvan. De miért nem vagy képes megírni? Milyen szak?
2023. jún. 10. 22:49
 2/14 anonim ***** válasza:
85%

Ha egy szakdolgozatot nem vagy hajlandó megírni, mi a fészkes francra akarsz te diplomát kapni???

Csalni nem segítünk, különösképpen hogy minimum szabálysértés, de lehet hogy bűncselekmény, mivel végzettséghez kell.

Ennyi erővel a piacon is vehetnéd a papírod...

És igen, szakdolgozatot eltárolják, és plágium vagy külső segédeszköz bizonyított használata esetén 20 évvel később is megsemmisítik a diplomád, marad akkor egy érettségid a lustaságod mellett.

2023. jún. 10. 22:50
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Már működik a szűrő kb. 2 hónapja. Méghozzá elég szép eredményességgel.
2023. jún. 11. 00:09
 4/14 anonim ***** válasza:
21%
Ne hallgass a sok agyoniskolázott boomerre. Írasd meg vele nyugodtan részletenként aztán keress egy anti ai filtert ami átírja úgy,hogy ne fogja meg a szűrő. Ki kell használni a lehetőségeket ha már adottak.
2023. jún. 11. 01:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlenül valami felsőoktatási képzés?
2023. jún. 11. 02:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan, legfeljebb jövőre újra próbálkozhatsz.
2023. jún. 11. 02:19
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

#4:

"keress egy anti ai filtert ami átírja úgy,hogy ne fogja meg a szűrő"

Ezen a mondatrészen hangosan felröhögtem! 🤣🤣🤣

Ilyen jelenleg nem létezik.

2023. jún. 11. 02:37
 8/14 anonim ***** válasza:
23%
Pedig de, talán nem jó a definició rá de valami ilyesmi. Direkt chatgpt-től kimásolt szöveget bemásolod kidobja,hogy 100% ai, átfogalmaztatod és máris csak 20% körül lesz ami simán jó. De amúgy is miért ne használhatná, nyilvàn nem teljes szakdogához de rengeted időt és energiát meglehet vele spórolni. Célszerű implementálni a workflowba sokat segít.
2023. jún. 11. 03:14
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Nem létezik. Amik vannak, azok nem működnek.

Egy, azaz egyetlen egy detector-on kell átmennie, és az a Turnitin. Ugyanis minden LMS arra van bekötve. Legyen az Moodle, Canvas, Brightspace, Sakai, Blackboard, vagy akár közvetlenül Neptunba feltöltött anyag stb., az a Turnitin-re fut be.

Azt pedig egy rewrite sem tudja kicselezni. Használhatsz te sima rewrite prompt-ot web access-es GPT-4 modellel, használhatod a Hyperwrite "Rewrite content" modulját, a WordAI "Avoid AI detection" modulját, UndetectableGPT-t, ChatGPThider-t, Wordtune-t, Quillbot-ot, akármilyen paraphrasing tool-t.

A "detector"-ok, amiket ezek át tudnak verni, semmit nem érnek. Az OpenAI sajátja semmit nem ér.

Átverheted te a GPTZero sima perplexity és burstiness értékét, a ZeroGPT DeepAnalyse technológiáját, a HuggingFace PLM alapú érzékelőjét és kaphatsz 0.99-es GLTR-PPL-PROB értékeket.

Attól a Turnitin még meg fogja fogni. Ráadásul egyre érzékenyebb, mert folyamatosan finomhangolják, és a korábbi feltöltéseket is újravizsgálja olyankor, tehát utólag is simán ki tud bukni, hogy AI használat volt a dologban.

Akkor is, ha csak sima paraphrasing tool. Mert az is ilyen szempontból AI-nak minősül. Így már arra sem lehet hivatkozni, hogy "hát...átfogalmaztattam a Wordtune-nal, vagy Quillbot-tal az írásomat, mert nem tűnt elég tudományosnak a szóhasználatom".

Pontosan emiatt, már több olyan task assignment-et kaptam, amiben benne volt, hogy az ilyen átíró, parafrizáló eszközök használata is szigorúan tilos, mert AI generált szövegnek fogja venni a Turnitin és akkor kénytelen lesz a professzor vizsgálatot, meghallgatást indíttatni.

(Ebben dolgozom, szellemíró vagyok, illetve pontosan emiatt új bizniszként bevezettem, hogy az AI %-ot le tudom vinni nullára. Nagyon is jól tudom miről beszélek és hogy ezek hogyan működnek.)

2023. jún. 11. 04:05
 10/14 anonim ***** válasza:
88%
Értem, ennyire nem vagyok benne azért. Köszönöm a részletes tájékoztatást.
2023. jún. 11. 04:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!