Probléma ha macbook pro 17"-hoz nem a gyárilag mellé adott 85wattos töltőjét vettem?
A nagyobbal tudnád a kisebb gépet töltetni (de azt is jobb ellenőrizni konkrét évjáratra).
Fordítva neccesebb... nem próbáltam még.
Fel nem fog robbanni remélhetőleg, tehát kipróbálhatod, hogy tölt-e vele, ha igen, akkor esetleg átmenetileg jó lehet a 60 wattos töltő.
Viszont csak átmenetileg akkor is.
A gond az, hogy ezek kb. úgy vannak kiszámolva, hogy a gép teljes fogyasztását (CPU stb.) tudja hálózatról fedezni a töltő.
Tehát mondjuk max 80 wattot fogyaszt a gép max, akkor a 85 wattos töltő tudja etetni önállóan (ha épp az akkut nem kell tölteni), még akkor is, ha nyél gázon pörög a gép.
Ugyanezen gép kapcsán a 60 wattos töltőnél már megeshet, hogy nem elég... Ilyenkor az akkuból is vesz áramot a gép pluszban. Tehát 60 watt a kábelen 20 watt akkuról.
Ahogy kicsit lenyugszik a gép (bezárod a teljesítményidényes alkalmazást stb.), akkor meg visszaesik mondjuk 30-40 wattra a fogyasztás és szépen visszatölti az akkut a gép.
Na az ilyen csippentünk akkuból is néha-néha kicsit, aztán visszatöltjük nem túl jó az akku élettartamának. Főleg, ha sokszor lép fel ilyen csipegetés.
Szóval összességében jobb (és szerintem fontos) az erősebb töltő.
--
Amúgy a vicc az, hogy néha a géphez eredetileg adott töltő sem elég erős.
Nekem van egy Macbook Air-em, ahhoz 30 wattos USB-C töltőt adtak, de néha 31-32 wattot is eszik a gép (és pont azt csinálja, amit írtam, hogy eszeget az akkuból is).
Elég kis lehúzós az Apple...
később vettem egy komolyabb USB-C töltőt, azzal rögtön meg is szűnt a jelenség...
A gyárinál nagyobbal nyugodtan használhatod. Úgyis csak annyi wattot vesz fel amire szüksége van. Kisebb wattal ne használd mert abból már problémák adódhatnak.
Az a lényeg a töltőknél, hogy a Volt pontosan egyezzen, és a gyári megadott wattól (ampertól) ne legyen kisebb.
2/
A törött vezetékes töltő 60 wattos volt ez alapján vásároltam másikat mert nem tudtam nagyobb kell hozzá.
Az ereedeti 85 wattos, amit vettél 60 watt. Nem jó választás. 85-öt akar felvenni, de csak 60 van.
"A törött vezetékes töltő 60 wattos volt " Ez a gyári akkor nem a 85-ös?
5/
De de akié volt a macbook az úgy adta ide,hogy 60 wattos töltő volt hozzá már egy utángyártott.
6/
Rendeltem egy 85 wattosat
9/
Azért azt nem szeretném ha elfüstölne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!