A yettelnél meddig őrzik meg a híváslistát és a cellainformációkat?
Szerintem rossz a kérdés.
Szolgáltató specifikusan a híváslistát érdemes kérdezni olyan esetben, amikor az előfizető akarja azt elérni.
Viszont A híváslista és A cellainformációk tárolása törvényileg szabályozott, így szolgáltatófüggetlen, hogy mennyi ideig kell tárolniuk őket, viszont ehhez a "csomaghoz" az előfizető nem férhet hozzá.
* Amúgy meg nem elképzelhetetlen, hogy nem tartják be 100%-osan a törvényi előírásokat.
3: Nézd, ennyit találtam:
"A törvény szerint az internet- és mobilszolgáltatók kötelesek bizonyos kommunikációs adatokat fél-egy évig, de egyes esetekben az előfizetés megszűnése után is megőrizni, hogy azok a hatóságok részére hozzáférhetők legyenek. Bár a kommunikációt magát nem rögzítik, az adatok között van többek között a hívó felek kiléte, a hívás hossza, a telefonok azonosító jelei és a cellainformációk, illetve internetes kommunikáció esetén a felek IP-címei, technikai adatai."
Az előfizetés megszűnése után szerintem irányadó a 8 év. De ez csak tipp, nem tudom pontosan.
Viszont az idézett szövegből kiindulva lehet, hogy nem mindegy, hogy előfizetéses vagy feltöltős számról van szó.
Adattárolás Magyarországon
"nem mindegy, hogy előfizetéses vagy feltöltős számról van szó."
Sokan keverik... a feltöltős is előfizetés.
(Sőt az az igazi előfizetés, mert ott tényleg előre fizetsz, a havidíjjasnál meg utólag)
Kérdező ha szeretnéd, hogy megnézzék az adatokat, akkor az ügyvéddel intéztesd el, hogy egy szakértő kikérje és megvizsgálja.
6: Miért te hogy hívod hétköznapi beszélgetésben a kettőt?
Gondolom post- meg prepaid-ezel...
Nem vagyok én hunglises majom.
Előfizetésnek hívom.
Emiatt sokan nekem ugranak, hogy "az kártyás te barom! A havidíjjas az az előfizetéses!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!