A ChatGPT mennyire alkalmas fordítási feladatok ellátására?
Én mindhármat szoktam tesztelni, és az a tapasztalat, hogy a google és a deepl egyformán rossz. Megérteni a szöveget alkalmas, de ezek segítségével nem szívesen fordítok szöveget, amit aztán tovább kell küldenem.
A ChatGPT-t ellenben jobbnak érzem, kevésbé "fordítós" a szövegezése, plusz hasznos, hogy meg lehet kérni arra, hogy többféleképpen fordítsa az adott szöveget és van olyan közte, ami már egészen közel áll a valósághoz.
Összességében ha valamiért fordítanom kell, több helyen ellenőrzöm a fordítást, de többnyire a ChatGPT a befutó.
Hagyjál a DeepL-lel... Sokszor a fele szöveget le sem fordítja. Van, hogy nyelvtanilag is értelmetlen az eredmény, vagy két különböző szót ugyanannak fordít, pont a mélytanulás nincs meg benne. Írok néhány példát:
Eredeti: If there's a point, if there's a reason to live or die
DeepL: Ha van értelme, ha van értelme élni vagy meghalni
Google Fordító: Ha van értelme, ha van miért élni vagy meghalni
Eredeti: And whatever will be, will be
DeepL: És bármi is lesz, lesz
Google Fordító: És ami lesz, az lesz
Eredeti:
We'll keep on trying
We'll just keep on trying
'Til the end of time
'Til the end of time
'Til the end of time
DeepL:
We'll keep on trying
We'll just keep on trying
'Til the end of time
'Til the end of time
'Til the end of time
Google Fordító:
Továbbra is próbálkozunk
Csak próbálkozunk tovább
– Az idők végezetéig
– Az idők végezetéig
– Az idők végezetéig
Elég rövid az az utca...
A ChatGPT szerintem nem olyan jó fordító. Én már fordíttattam vele többször is, de nem igazán jön be a fordítása.
A Deepl viszont nagyon jól fordít. Persze, sokszor a ragozása nem jó, de pillanatok alatt ki lehet javítani. Ha nem tetszik egy szó az adott mondatban, akkor másik szót lehet odaíratni a fordítóval. Szóval nagyon rugalmas a Deepl. Én nem is ismerek ettől jobb fordítót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!