Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Windows "Gép alaphelyzetbe...

A Windows "Gép alaphelyzetbe állítása" funkció egyenértékű a számítógép újratelepítéssel?

Figyelt kérdés

Valószínűsíthető memóriahiba miatt újra akarom telepíteni a gépet.

Az alaphelyzetbe állítás az egyenlő az újratelepítéssel?

A Windows eredeti és aktiválva is van, ezt akkor nem kell újra aktiválnom?

2023. ápr. 30. 11:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak hasonló.

Se a particionálást nem változtatja meg (nem hozza helyre

az előzőleg elrontott talepítést), se a káros vírusokat nem távolítja el.

2023. ápr. 30. 12:25
 2/10 anonim ***** válasza:

Csak hasonló.

Se a particionálást nem változtatja meg (nem hozza helyre az előzőleg elrontott telepítést), se a káros vírusokat nem távolítja el.

2023. ápr. 30. 12:27
 3/10 anonim ***** válasza:

A memóriahibán csak memóriacsere fog segíteni... Szerintem futtass pár órányi memtest-et előbb.

[link]

2023. ápr. 30. 15:47
 4/10 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 30. 15:58
 5/10 anonim ***** válasza:
#4 Már ha tud ilyet a BIOS-a, egyébként ott helyben ki lehet írni pendrive-ra, és arról tud bootolni.
2023. ápr. 30. 16:11
 6/10 anonim ***** válasza:

A memtest86 free verziója csak uefi gépeken fut. Minden uefi gépen van ilyen efi shell betöltés.

A 12 éves legacy gépekhez kell csak a 12 éves régi elavult programverziójuk.

2023. ápr. 30. 17:02
 7/10 A kérdező kommentje:

Korábban írtam kérdést de nem kaptam sok választ

Ilyen hibákat ír a gép, ezek kékhalál esetekben, vagy elsötétül a monitor és ennyi.

System Service Exception

kernel security check failure

page fault in nonpaged area

memory management

Ezt akarom megtudni hogy most ezen újratelepítés mennyire segít, vagy szoftveres-e a probléma, vagy hardveres.

Egyébként köszönöm a válaszokat

2023. ápr. 30. 17:08
 8/10 anonim ***** válasza:

#6 Akár van, akár nincs, semmi szükség ilyen bűvészkedésre, zip-fájlból kibányászásra, szépen lehet csinálni bootolható pendrive-ot és kész.

Kérdező, milyen választ vársz még? A memóriád nagy valószínűséggel hibás, ki kell cserélni, ha lehet egyáltalán. A fenti programmal tudod tesztelni.

2023. ápr. 30. 17:50
 9/10 A kérdező kommentje:

több helyre írtam már a problémám, eddig itt kaptam a legértelmesebb válaszokat, amit köszönök szépen.

a memória garanciás, így ki fogom tudni cserélni, meg mivel új, nem ő rá gyanakodtam először. csak azt nem tudtam hogy ilyen tünetekkel mint hardver hibás a memória, vagy valami szoftveres galiba van, amit újratelepítéssel meg tudok oldani.

2023. ápr. 30. 18:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha új, akkor talán mégis más oka van, mindenesetre egy teszt nem árt.
2023. ápr. 30. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!