Egy cég mennyire tudja befolyásolni, hogy a Google értékelései közül melyek jelenjenek meg? Meg tudja tenni (ha akarja), hogy csak csak az 5 csillagosokat engedi kimenni, a többit nem.
Kb. 3 hónapja voltam egy kisebb boltban, ahol elég bunkón viselkedtek velem. Bár nem szokásom az értékekés, viszont most az 1 csillag mellé leírtam a gondomat is.
Több google fiókom is van, de csak annál látom a saját értékelésemet, ahonnan írtam. Sem másik saját, sem pl. a barátnőm fiókjában nem látszik az értékelés.
Továbbá gyanús, hogy ha a cégre adott értékeléseket időrendbe állítjuk, akkor van 3 db 5 csillagos értékelés 3-4 évvel ezelőttről, aztán 5 db 1 csillagos értékelés 1 évvel ezelőttről, majd 4 db 5 csillag egy 4 hónapja történt értékeléssel bezárólag… Az enyém meg sehol…
Az értékeléseknek az lenne a lényege, hogy mindenféle lehet és ebből kialakul egy kép a cégről.
Ha a cégek elkezdik úgy alakítani, hogy szinte csak az 5 csillagosok legyenek láthatók, akkor azon kívül, hogy ez az ügyfelek megtévesztése, az értékelési rendszer is teljesen értelmét veszíti.
Képzeld el, ha az oktatási rendszerben is mindenki kitűnő osztályzatot kapna. Akkor attól kezdve mi értelme lenne az osztályozásnak?
Vannak erre módszerek. Jelenthetik a Googlenek a nekik nem tetsző értékeléseket és akkor a Google moderátorai törlik, ha az irányelvekbe ütközik. Például kéretlen reklámozást, vagy sértő tartalmú véleményt. Ha nem ütközik semmilyen irányelvbe, akkor ott marad a rossz értékelés. Megtehetik azt is, hogy kérik az értékelések felfüggesztését és utána az újak már nem jelennek meg. Egyes cégtípusoknál teljesen letiltható az értékelés rész és akkor nem láthatók és nem adhatók értékelések. Valószínűleg ebben az esetben felfüggesztették az új értékelések figyelembevételét. Megírhatod, de már nem fog megjelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!