Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a gépem baja?

Mi lehet a gépem baja?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Segítségeteket kérem egy problémámmal kapcsolatban. Az történik hogy elmegy a kép és a hang, kihal az egész. A gép csak zúg tovább. Néhány esetben a reset gombot megnyomom újraindul, de néha ez sem segít.

Újraindul aztán kb 5 percen belül megint megtörténik, néha 2-3x eljátsza, majd aztán van hogy bírja a nap végéig. Teljesen véletlenszerűen. Egyszer volt olyan hogy megjelent a kék háttérben fehér betűk meg QR-kód, adatot gyűjt, akkor írta ki azt a hibát hogy: "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" ez netezés közben történt.

Neten rákerestem hogy mi lehet ez, helytelen rendszerfrissítések, problémák a RAM elérésével, SSD hardverhiba, illesztőprogram vagy graf kártyában.

Frissítettem az oprendszert és a videókártya szoftverét, de a hiba továbbra is fenn áll.

Ez a hiba előfordul netezés és játék közben is.

A gépet kb 2 hónapja vettem egyik számtech oldalon rendeltem, ők rakták össze, eredeti Windows van rajta, BIOS-t frissítettek.

Neten gmail, youtube fb megy, semmi különleges, a játékokat is Steamról töltöttem le vagy eredeti oldalról a launcheren keresztül töltöttem le.

Windows Defender van, teljes keresést csináltam, semmit nem talált.

Még annyi hogy kb 1-2 hete fordul inkább elő a hiba, március elején vettem a gépet addig ilyen hiba nem jelentkezett, csak 1-2 hete.

Ez szoftveres vagy inkább hardveres hiba lehet?

Nem tudom szükséges-e, a konfig:

-16GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws V CL18 (2x8GB) F4-3600C18D-16GVK

-ASUS RX 6700 XT Dual 12GB GDDR6 videokártya (DUAL-RX6700XT-O12G)

-Kingston 500GB M.2 NVMe 2280 PCIe 4.0 NV2 (SNV2S/500G) SSD

-FSP Hydro G PRO ATX gaming tápegység 750W 80+ Gold BOX HYDRO G 750 PRO

-Western Digital Blue 2TB 7200rpm 256MB SATA3 3,5" HDD WD20EZBX

-AMD Ryzen 5 5600X 3,7GHz AM4 OEM 100-100000065

Köszönöm válaszaitokat!

2023. ápr. 26. 20:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha két hónapja vetted, akkor még bőven garanciás. Használd ki.
2023. ápr. 27. 07:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Kékhalálozik.

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Súlyos rendszerhibát jelez a géped. [link]

2023. ápr. 29. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!