GNOME 44 asztali környezetnél hogyan lehet az ablakok tetején lévő sávnak (title bar) a magasságát kisebbre venni?
"Úgyis csak az ablak címe és a bezárás gomb van rajta, nem tudom miért olyan magas."
Mert általában nem csak az ablakvezérlők vannak rajta, hanem a program fő funkcióit is onnan éred el, lásd a képen: [link]
A legtöbb Gnome-os programnak nincs menubarja, mert a titlebar és a menubar van összeolvasztva a headerbarba, így a titlebarral+menubarral rendelkező programokhoz képest helyet spórolsz.
Ha olyan programot használsz, ami nem támogatja a headerbart, akkor nem igazán tudsz mit tenni. Ha az adott programot lehet témázni (mint pl. a Firefox), akkor témázd, ha engedi elrejteni a titlebart, akkor rejtsd el, vagy esetleg használd teljes képernyőn.
Egyébként alig nagyobb a headerbar, mint a Windows 10 titlebarja.
Szerintem a dconf-editorban van erre lehetőség , ha ott sem akkor passz.
Óvatosan vele, de szerintem ott lesz a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!