Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi az a xformers? Mi az a...

Mi az a xformers? Mi az a controlnet? Miért kéne felraknom ezeket?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 24. 20:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Olyan programösszetevők, ami nélkül valószínűleg nem is működne az amit futtatni akarsz. Kihivatkoznak egy külső, már meglévő programra, mert nem építik be a saját telepítőbe, ezért külön el kell érni őket a helyükről (ez automatizálva van, csak jóvá kell hagyni).

Az, hogy mik ezek te is rá tudsz keresni.

2023. ápr. 24. 20:44
 2/3 anonim ***** válasza:

xformers egy optimalizáció, amivel az SD gyorsabban tud futni, GPU függő, de van, hogy akár 50%-kal is gyorsabban elkészül egy kép. Cserébe egy nagyon kicsit máshogy fog kinézni a generált kép.

A controlnet pózok készítéséhez hasznos.

Mindkettő opcionális. Nem kell felraknod, csak ha használni akarod.

2023. ápr. 25. 10:31
 3/3 A kérdező kommentje:

Ez csak egy "vicc" kérdés, tudom mik ezek.

Bár az tény, hogy a controlnetre sok ideig azt hittem hogy valami netes dolog.

Én az automatic1111 nevűt használom.

Folyamatosan új kiegészítők jelennek meg. Én meg csak annyit láttam hogy "send to controlnet"

A xfrormerst meg induláskor írja ki. De úgy voltam vele, hogy ha szükség van rá, úgyis felrakja.

1x rákerestem de semmi se derült ki.

De azért jobban utánanéztem. Nem egyértelmű a telepítése...

2023. ápr. 26. 17:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!