Hogyan lehet filmet lejátszani tv-n windows11-ről?
Úgy, hogy a gép vezetékes kapcsolattal van fent a routeren, a tv pedig wifin. Próbáltam úgy, hogy jobb klikk--átvitel eszközre, de nem taálja a tv-t. Próbáltam servio-val megosztani, a tv nem látja a forrásoknál a megosztott mappát.
Próbáltam így: [link]
Sem a VLC sem a windows media player-ben nincsen olyan, hogy helyi hálózat. Egyébként ez után sem látta a tv a forrásoknál a gépet.
Tehát windows megosztásban hiába van nyilvánosra rakva, akkor sem, látja a forrásoknál a tv.
Attól tartok az 5 méter kevés lesz, mert a másik szoba messze van :)
Pendrive persze van csak nagyon lassú. Egy 40-50 gb filmet 3-4 óra mire átmásol, pedig usb 3.1-es.. (Igen, más gépben is ilyen lassú, erről volt már korábban kérdésem)
Inkább veszek egy külső ssd-t és használom azt pendrive-nak..
Kellene legalább 50 méter hosszú 4K 60Hz hdmi kábel, az meg 30-40 ezer ft..
Feléért veszek 250 gb-os külső ssd-t és inkább használom azt pendrive-nak. (Legalábbis remélem hogy azon nem 3-4 óra lesz 40-50 gb-ot átmásolni)
Amit a kérdező akar az a DLNA médiaszerver.
A windowsnak is van saját médiaszervere, de hát ekkora egy hulladék sajnos, mindenkinél 🙃
Még ha működésre is bírnád, a magyar karakteres feliratokat nem képes normálisan transzkódolni, a formázott feliratokat meg pláne.
Találj valami számodra megfelelő médiaszerver progit, és használd azt.
KODI pl ingyenes, és ugyan alapvetően nem médiaszerver, de a beállítáaokban be lehet kapcsolni.
Én az enkórról a serviio progit használom windowson dlna média szervernek.
Linux szerveremen emby fut. Emby-nek van saját appja LG tv-ken, így ha megfelelően beállítottad a szerver oldalt, a tv kliensen már netflix szerűen működik, és az általad letöltött filmeket kategorizálja szépen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!