Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet filmet lejátszani...

Hogyan lehet filmet lejátszani tv-n windows11-ről?

Figyelt kérdés

Úgy, hogy a gép vezetékes kapcsolattal van fent a routeren, a tv pedig wifin. Próbáltam úgy, hogy jobb klikk--átvitel eszközre, de nem taálja a tv-t. Próbáltam servio-val megosztani, a tv nem látja a forrásoknál a megosztott mappát.

Próbáltam így: [link]

Sem a VLC sem a windows media player-ben nincsen olyan, hogy helyi hálózat. Egyébként ez után sem látta a tv a forrásoknál a gépet.

Tehát windows megosztásban hiába van nyilvánosra rakva, akkor sem, látja a forrásoknál a tv.

2023. ápr. 16. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Használj HDMI kábelt vagy pendriveot. A hálózatos megoldás instabil, sok probléma lehet vele (környezettől függően), például megszakad, vagy sokat bufferel, vagy ahogy látod, nem is látja egymást a két készülék (ilyen gondom nekem is volt). Bár tapasztalataim alapján sokat segít a dolgon, ha mindkét eszköz kábellel csatlakozik a hálózatra és nincs köztük wifi, amióta megörököltem a szüleim okostévéjét amivel ők wifin szenvedtek, én bedugtam kábellel ugyanarra a hálózatra és máris látta a gépemet, nem szakadozott, mint előtte.
2023. ápr. 16. 18:30
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
A PC hdmi kimenete és a TV hdmi bemenete közé teszel egy hdmi kábelt.. ☺️
2023. ápr. 16. 18:54
 3/10 anonim ***** válasza:
69%
Ezt jól működni HDMI-vel láttam én is. Mondjuk kell vagy 5 méteres.
2023. ápr. 16. 18:57
 4/10 A kérdező kommentje:

Attól tartok az 5 méter kevés lesz, mert a másik szoba messze van :)

Pendrive persze van csak nagyon lassú. Egy 40-50 gb filmet 3-4 óra mire átmásol, pedig usb 3.1-es.. (Igen, más gépben is ilyen lassú, erről volt már korábban kérdésem)

Inkább veszek egy külső ssd-t és használom azt pendrive-nak..

Kellene legalább 50 méter hosszú 4K 60Hz hdmi kábel, az meg 30-40 ezer ft..

Feléért veszek 250 gb-os külső ssd-t és inkább használom azt pendrive-nak. (Legalábbis remélem hogy azon nem 3-4 óra lesz 40-50 gb-ot átmásolni)

2023. ápr. 16. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Persze, ilyen hosszon azért tartanék a HDMI-s megoldástól... SSD jó lesz.
2023. ápr. 16. 21:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Amit a kérdező akar az a DLNA médiaszerver.

A windowsnak is van saját médiaszervere, de hát ekkora egy hulladék sajnos, mindenkinél 🙃

Még ha működésre is bírnád, a magyar karakteres feliratokat nem képes normálisan transzkódolni, a formázott feliratokat meg pláne.

Találj valami számodra megfelelő médiaszerver progit, és használd azt.

KODI pl ingyenes, és ugyan alapvetően nem médiaszerver, de a beállítáaokban be lehet kapcsolni.

Én az enkórról a serviio progit használom windowson dlna média szervernek.

Linux szerveremen emby fut. Emby-nek van saját appja LG tv-ken, így ha megfelelően beállítottad a szerver oldalt, a tv kliensen már netflix szerűen működik, és az általad letöltött filmeket kategorizálja szépen.

2023. ápr. 16. 23:37
 7/10 anonim ***** válasza:
(Illetve jó projekt még az emby forkja, a jellyfin. És legnépszerűbb médiaszerver talán a plex. De mostanában egyre több panaszt hallok felőle. Nem ismerem sajnos, de a plex a legnépszerűbb médiaszerver, az tuti)
2023. ápr. 16. 23:40
 8/10 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy serviot is próbáltam, de azt sem látja a tv.
2023. ápr. 16. 23:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Veszel egy médialejátszót (pl Dune HD) amit utp-vel táplálsz.
2023. ápr. 17. 00:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy ki az a 2 bites, 3 agysejtű egyén akinek az iq szinte közelebb áll a nullához, aki lepontozott titeket, mindenesetre az nem én voltam :)
2023. ápr. 18. 13:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!