Macbookon milyen típus fájlrendszerre formázzam a pendriveot, hogy LG oled tv-n letudjam látszani?
Nem tudom, hogy MAC-on milyen lehetőségek vannak, soha az életben nem használtam olyat, de Windowson formázva, az LG smart tv-m felismerte az Exfat, a fat32, és az NTFS eszközt is.
Az NTFS nem ajánlatos pendrive esetében, így én az Exfatot ajánlom, amennyiben a MAC engedi.
Az ExFAT-ot ismeri a tv. Meg kb bármi. Eddig még nem találkoztam olyan buta eszközzel ami ne ismerte volna.
Mac az NTFS-t olvasni tudja, csak írni nem. De van hozzá szoftver amivel megoldható az is (paragon példul). Viszont pont a buta eszközök mint a tv-k nem ismerik sehogyan sem az NTFS-t.
"ismeri a tv"
Már amelyik... az olcsóbbak nem.
Sajnos az exFAT licenszfizetés köteles. Pár éve az asztali linuxoknak engedélyezte a MS a licenszdíj nélküli használatot, de a TV gyártóknak fizetni kell ha használni akarják.
Asztali macen meg gondolom pont rá kéne írni a filmet zenét... (nem elég a ro)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!