Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ezt a tanfolyamot érdemes...

Ezt a tanfolyamot érdemes elvégezni annak aki 50 évesen 0 infó tudással be akar lépni az IT szakmába karrierváltásként és fogalma sincs hogy mire viheti benne?

Figyelt kérdés

Ha igen erre a tanfolyamra mennyire igaz hogy ezt megtanulhatja ingyen is otthon YouTube videókból?

Vannak olyan támogatási rendszerek ahol kap erre támogatást aki nem munkanélkülinek akar menni hanem tovább képezni magát akár 50 évesen is? (Jelenleg is lenne mellette egy négy órás állás)

Illetve még az örök kérdés van e esetleg máshol ennél jobb vagy legalábbis hasonló árú vagy ugyanezt kevesebbért satöbbi...

[link]

2023. márc. 17. 06:22
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

"Úgy értitek hogy a linkelt 40 ezres tanfolyamot végezzem el előtte?"

Nem feltétlenül. Vagy így, vagy úgy, de előtte szerezz jártasságot a számítógépek világában! Hogy ezt most te tanfolyamon sajátítod el, vagy magántanártól, vagy könyvek segítségével, vagy Youtube-on találsz megfelelő anyagot, az igazából mindegy. A linkelt tanfolyam egyébként nagyjából megegyezik az informatika érettségi követelményrendszerével. Csak mondjuk 20 órától te sokat ne várj. Ez azt jelenti, hogy átlagban egy anyagra jut egy óra. Az irtó kevés. Még a közoktatásban is, ahol legendásan alacsonyak az óraszámok, ott is ennek a többszöröse áll rendelkezésre. (Meg persze nyilván gyakorolni is kell, annyitól, hogy a tanci leadja az anyagot, még nem fogja az ember megtanulni. Sőt, kifejezetten sokat kell gyakorolni...)

Én egyébként azt javaslom, hogy mielőtt komoly költségekbe vágod magad, próbáld meg, hogy tényleg fekszik-e neked a programozás! Mert lehet, hogy egyáltalán nem a te világod. Tudom, sokakat elcsábít a mesés fizetés, és épp ezért sokan el is buknak. Netről, vagy könyvekből is elkezdhetsz tanulni, és ha azt úgy érzed, hogy megy, és tetszik, akkor hajrá. Ha az is már magas, akkor nem biztos, hogy ez lesz a hozzád illő szakma.

"Én azt olvastam hogy rengeteg szoftvertesztelőt keresnek"

Szerintem szoftverfejlesztőből többet, de egyébként igen, ez igaz. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy olyanokat keresnek, akik magas szinten művelik a szakmát, vagy legalábbis képesek nagyon hamar magas szintre eljutni.

"szerintem a manuális tesztelés az az aminél lejjebb már nincsen"

Ebből pedig látszik, és ne haragudj ezért meg, de semmi fogalmad nincs arról, hogy ez a szakma mit jelent. Ez nem egyfajta rangsor, hogy szoftverfejlesztő > automatizált tesztelő > manuális tesztelő. Ezek a szakmák egymás mellett léteznek, a manuális tesztelő pedig nem olyan, mint a betanított gyári munkás. ;-)

"nem arról van szó hogy a manuális tesztelésről a következő lépcső az automata tesztelés Az viszont már programozás Vagy legalábbis annak a elődje?"

Egyáltalán nem.

A programozás az, amikor a programot, szoftvert, alkalmazást előállítod. A tesztelő pedig a szoftvert teszteli, illetve sok esetben már a tervezés során segíti a fejlesztők munkáját a potenciális hibák elkerülése érdekében. Ehhez elengedhetetlen, hogy a tesztelő is tudjon programozni. Az automatizált tesztelő szoftverek segítségével teszteli a szoftvert, aztomatizáltan, akár több ezer adattal is, a manuális tesztelő pedig "kézzel". Egyik sem alá- vagy fölérendeltje a másiknak. Van, amikbem az automatizált teszt a jobb, és van, amikben meg a manuális. Én például szívesebben lennék manuális tesztelő, az nekem emberközelibb, és kreatívabb területnek tűnik. De kinek hogy. :-)

"hogy lehet a semmiből pénzes munkát levadászni?"

Sehogy.

A semmiért nem fognak neked egy valag pénzt fizetni. Ahhoz kell olyasvalami, amiért megéri, hogy fizessenek. Vagy olyan tudás, vagy olyan egyéb képesség vagy adottság, ami pénzzé tehető. Az alkalmazottak azért fizetnek a munkavállalóknak, mert szükségük van a tudásukra. Nekem (főállásban rendszergazda) azért fizet a munkáltatóm, hogy ha valami probléma van a rendszerben, azt elhárítsam, illetve amennyire a költségvetés engedi, korszerűsítsem a rendszereinket. És azért fizet, mert ha mondjuk elszáll az internet, és órákba, vagy netán napokba telik, mire valaki külsőst kerít, az jókora kiesés, és jókora kellemetlenség.

2023. márc. 17. 10:50
 22/42 anonim ***** válasza:

Esetleg olcsobb alternativakent keress Udemy vagy Coursera anyagot.

Korrektebb arlista, es ha nem megy a tanulas kevesebbet buksz.

Angolul lesz az anyag, de ez de ez kb alap.

2023. márc. 17. 10:58
 23/42 A kérdező kommentje:
Hát 30 éve feküdt a programozás még Basicben, díjakat is nyertem, meg versenyeket. De az már nagyon régen volt és a Basic is elavult és akkoriban még nem is tanították legalábbis nem iskolai keretek között legalábbis ott nem ahol én jártam iskolába szóval az a régmúlt és már egyenlő a nullával...
2023. márc. 17. 11:10
 24/42 A kérdező kommentje:

"hogy lehet a semmiből pénzes munkát levadászni?"

Sehogy.

A semmiért nem fognak neked egy valag pénzt

Nem semmiért hanem semmiből nagy különbség

2023. márc. 17. 11:12
 25/42 A kérdező kommentje:
" Angolul lesz az anyag, de ez de ez kb alap " angolul meg ingyenes anyag is van nem Mármint ha magyarul nincs ingyenes
2023. márc. 17. 11:13
 26/42 anonim ***** válasza:

Akkor mi a kerdes?

Akar most is nekifoghatsz tanulni, ugyanott leszel idovel.

2023. márc. 17. 11:17
 27/42 anonim ***** válasza:
Nulla angollal és elavult IT-tudással ebből nem lesz mostanában pénz, de talán 2-3 év múlva sem.
2023. márc. 17. 11:24
 28/42 A kérdező kommentje:
Mennyi idő múlva szabad pénz lenni?
2023. márc. 17. 11:38
 29/42 A kérdező kommentje:
Szokott
 30/42 A kérdező kommentje:
Csak azt ne mondd hogy diplomával A fejükön születnek manapság
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!