Hogy működik egy számítógép?
Áramot adsz neki, bekapcsolod, működik.
Nagy vonalakban ennyi.
Emlékeztet a kérdés, mikor Brian Griffin kérdezte Glenn Quagmire -t arról hogy működik egy repülőgép. Ő is kb. elküldte a f...ba. :D
Komolyan nem értem hogy kérdezhet meg valaki itt ilyet, ami olyan szinten lexikális, hogy csak egy retardált nem tud rákeresni.
Az, hogy ez a kérdés megszületett, arra enged következtetni, hogy egy alapfogalmad van a számítógépek, vagy telefonok működéséről.
Két nagyon fontos feltétele van a számítógépek, telefonok használatának. Az egyik a hardver (Hardware), a másik pedig a Szoftver (Software). A hardverhez tartoznak a számítógép, a telefon alkatrészei: Alaplap, processzor, tápegység, merevlemez (Vagy szilárdtest lemez, SSD), hangkártya, videókártya, gépház, és persze a kimeneti, és beviteli eszközök: Egér, Billentyűzet, nyomtató, monitor, scanner.
A szoftverhez pedig a számítógépre telepített programok tartoznak. Elsősorban az operációs rendszerről kell szótejteni, ami elengedhetetlen a számítógép, vagy bármely másik eszköz használatához. Operációs rendszerekből két típust különböztetünk meg, a grafikus rendszereket, és a szöveges (Parancssor) rendszereket. Ez több programra is igaz.
Manapság a legnépszerűbb operációs rendszerek a Windows, a MACOS, a Linux alapú rendszerek, mobil operációs rendszerek között az Android (Google), és az IOS (Apple).
Az operációs rendszeren kívül a számítógépeknek tartalmaznia kell számos más programot. A programok listája a felhasználástól függ. Átlagosan az emberek böngészőket használnak, médialejátszókat (Videólejátszókat, zenelejátszókat), képnézegetőket, irodai alkalmazásokat (Táblázatkezelőket, szövegszerkesztőket, prezentációkészítőket) használnak.
#5:
Nyugodtan visszakeresheted, a ChatGPT soha a büdös életben nem írt ilyet. 9-ben volt egy ilyen házim, még az első gimnáziumi informatika órámon, és ezt a házit adtam be a tanárnak, csak mivel megőriztem minden olyan anyagot, amelyet elektronikusan készítettem el, ezért úgy gondoltam, hogy bemásolom ide a kérdezőnek, hogy segíteni tudjak. Talán ez is egy házifeladattal kapcsolatos kérdés.
A fenti válaszomnak minden egyes betűjét én írtam 2018 szeptemberében, egy vasárnapi délelőttön.
Az informatika engem már gyerekkorom óta érdekel, ami azt jelenti, hogy egy ilyen alapvető kérdésre nagyon egyszerűen tudtam választ adni, mindenféle további keresést mellőzve. Ugyanis én azt gondolom, hogy ha valaki érdeklődik az informatika bizonyos területe iránt, az tisztában van a feltett kérdéssel, és meg tudja válaszolni azt.
Sajnos a hozzád hasonlóan gondolkodó emberek miatt fog kihalni ez az oldal, mert minden kifejtett válasz le lesz szólva, mert te elkönyvelted azt, hogy mindenki hülye, és senki nem tud egy éppkézláb mondatot megfogalmazni, és csak a wikipédiát, és a ChatGPT-t hívja segítségül. De ha ennyire okosnak hiszed magad, akkor azzal is tisztában kell lenned, hogy mindenki magából indul ki! :) A ChatGPT azoknak egy remek eszköz, akik lusták tanulni, és mindent leszarnak, és csak az a céljuk, hogy minél hamarabb túl legyenek a házin, vagy a dolgozaton, tisztességtelenül megírva. Így értelemszerűen a válaszodra a nemhasznos jelzőt alkalmaztam, ugyanis én még hiszek az emberek által alkotott, informatív, és hasznos válaszokban, és abban is bízom, hogy az ezt olvasó emberek nem úgy gondolkodnak, ahogyan te.
#8:
A kérdező arra volt kíváncsi, hogy nagyvonalakban hogyan működik egy számítógép. Ezt az infót megkapta, és így mindenki boldog. Nagyvonalakban ide van írva, hogy hogyan működik egy gép.
Részletes anyagok pedig találhatóak sok helyen, akár Magyarul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!