Melyik Linux disztribúciót (distro) használod?
Figyelt kérdés
Én Fedorát.2023. márc. 15. 22:04
11/18 A kérdező kommentje:
5. az Android egy Linux alapú rendszer, de nemigen számít disztribúciónak, mert csak egy része nyílt forráskódú, valamint a rendszer felépítése is eléggé más.
10. akkor egy kicsit pontosítok a ChatGPT válaszán: a Linux nem egy operációs rendszer, hanem egy kernel, és a Linux disztribúciók az operációs rendszerek
2023. márc. 16. 14:49
12/18 Alex Fly válasza:
@11: ha a Linux a kernelt jelenti, akkor az Android ugyanúgy Linux, mint az összes többi disztró, mivel igyanazt a kernelt használja. És ez teljesen független attól, hogy tartalmaz zárt forrású kódot is -mellesleg szinte az összes disztróval ugyanez a helyzet, talán az egy Debiant kivéve...
Ebből a szempontból az Android sem különbözik a többitől -az sokkal lényegesebb, hogy a többitől eltérően nem GNU...
13/18 anonim válasza:
Egy régebbi 4. gen gépen fut ubuntu, rajta torrent, médiaszerver, nextcloud, tv szerver, stb...
15/18 anonim válasza:
LMDE (Debian alapú Linux Mint), de van egy Ubuntu - m is, mert hozzámvágtak egy 12. generációs, i7 -es procival megáldott msi - t, amit az LMDE nem szeretett annyira, viszont az Ubuntu barkácsolás nélkül is otthon érezte magát rajta (tudom, micsoda gondjaim vannak...:) ).
16/18 anonim válasza:
openSuSE KDE plasma mert a gnome-t alapjaiban nem bírom asztali gépen. Húsz éve ezt a disztribúciót használom. Szerintem ez a legjobb, vagy inkább számomra a legkielégítőbb. Volt egy kihagyás amikor az a nevezetes esemény volt hogy Torvalds kifakadt rájuk akkor Ubuntut tettem fel annyira rettenetesen sz@r volt a süsü.
18/18 anonim válasza:
Csak a Debian! Egy gyengébb laptopon pedig LinuxMintet futtatok, de nálam Debian az etalon. Fedorát próbáltam de vannak sajátosságai "fedora things" amik nekem nagyon nem gyere be. Mxlinux nagyjából oks, ubuntu és társai mind a canoncial f*szságának áldozataivá váltak, offoljátok azt. Arch nem rossz de a csomagkezelője szörnyű semmitmondó (szemantikailag), egy apt sokkal többetmondóbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!