Szamitogep/pc nem kapcsol be?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Egyik naprol a masikra nem kapcsol be a pcm. Tapra gyanakodok, de ki tudja. Megnyomtam a bekapcsologombot, a hatso venti 0,1mpre felporog (erzem is a kezemmel) es egybol leall. A gep nem kapcsol be csak a venti, illetve egy ilyen kisebb “áram” hang is van a tapkabelnel. Tap lehet a ludas?2023. márc. 7. 19:23
2/7 anonim válasza:
Be van dugca rendesen az a kábel? Húzd ki és nyomd be erősen!
3/7 anonim válasza:
táp vagy bekapcsoló gomb. tegyél be egy másik tápot tesztelni, ha az nem segít kösd át a power gombot a resetre (vagyis reset kábelét a power helyére)
4/7 anonim válasza:
Hát ha csak a tépventi mozdul meg semmi más akkor elég jó esélye van a tápnak, illetve ha az nem akkor lehet még az alaplap is, bár igazából a lap ezekszerint a tép felé küldi a jelet az induláshoz csak ott meg is áll a dolog.
5/7 A kérdező kommentje:
Nem csak a tapventi indul be, levettem az oldalat es a tobbi is felporog.
2023. márc. 8. 00:11
7/7 anonim válasza:
Szoktam tápokat javítani.
Próbához: kivett táp, alaplapi csatlakozón rövidre zárni a zöldet (Power on) és a feketét (GND) egymás mellett vannak majd középtájt, van erre nekem egy U hidalóm, táp bedug.
Ha elindul a ventilátora, akkor feszültségek mérése, púpos kondi keresés.
Ha van púpos, azok mellett többet is cserélek (bő készlet van itthon, 105 fokosak), újra indítom.
Vannak itthon "meglábazott" autó fényszóróizzók, mennek rá terhelésnek a molex csatlakozóra. Egyre több, ha bírja: Heuréka!
Kb. ugyanez monitor tápnál is, múltkor kettő is esett a családba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!