Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az erőszakos...

Mi a véleményetek az erőszakos pc játékok betiltásáról?

Figyelt kérdés
Rengetegen halnak meg mert rossz viselkedési mintákat generálnak ezek a játékok. Olvastam, kezdeményeztek egy petíciót, amit már beadtak a brüsszeli bíróságon, hogy megfékezzék EU-n belül ezeket a játékokat. Vélemény?
2023. febr. 26. 08:22
A kérdező szavazást indított:
Tiltsák be! Helyes!
Ezek megörültek!
Brüsszelt kéne már betiltani!
Lépjünk ki az EU-ból!
17 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

"Rengetegen halnak meg mert rossz viselkedési mintákat generálnak ezek a játékok."

Forrás?

2023. febr. 26. 08:30
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
"Computer games don't affect kids. I mean; if Pac Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching pills and listening to repetitive music." ~ Marcus Brigstocke.
2023. febr. 26. 08:32
 3/12 anonim ***** válasza:
85%
Gondolom valami 80 éves boomerek találták ki ezt, akinek kb már semmi kapcsolatuk nincs a világgal, csak a kis szemellenzőjükön keresztül hisznek valamit arról.
2023. febr. 26. 08:37
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Én 8 évesen Doomoztam, mégse lőttem le senkit.
2023. febr. 26. 08:42
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Ezt inkább már a humor kategóriába kéne írni :D
2023. febr. 26. 09:08
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Na az ilyen kérdések hatását kéne inkább megnézni:)
2023. febr. 26. 09:26
 7/12 anonim ***** válasza:
78%

"Rengetegen halnak meg mert rossz viselkedési mintákat generálnak ezek a játékok. "

Nincs ilyen, de olyan már sokszor történt, hogy valaki másra fogott valamit, amelyett, hogy pszihiáterhez fordult volna, még mielőtt nem késő.

Itt ugyanez történik, egy beteg ember hozzátartozói, esetleg ügyvédei a játékokat okolták a szociopata viselkedésükért.

2023. febr. 26. 11:20
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Egyébként még nem láttam olyat, hogy egy game party után kirakatokat törtek be és autókat rongáltak meg:)
2023. febr. 26. 11:31
 9/12 anonim ***** válasza:
78%
Véleményem hogy hoznom kéne a popcornt, az eddigi hasonló kérdések tapasztalatai alapján.
2023. febr. 26. 11:39
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

Nem a játéktól lesz valaki erőszakos, hanem az ember a vérmérsékletének megfelelő játékokkal játszik. Engem például nem sikerült rávenni egyik haveromnak sem, hogy Mortal Kombattal játsszak. Kipróbáltam a kedvükért, de 5 perc után azt mondtam, hogy köszönöm, nem. Nem éreztem késztetést sem arra, hogy tovább játsszak, sem arra, hogy utána embereket péppé verjek. A legerőszakosabb játék, amivel játszottam, a GTA2 volt, de ezután sem éreztem azt, hogy nekem embereket kéne gázolnom. Egy értelmes ember felfogja, hogy az egy játék, és nem életvezetési tanácsadás.

Ráadásul még pozitív hatása is van, ha az erőszakra hajlamos egyén inkább egy játékon vezeti le az indulatait, mint valódi embereken.

Kisgyerekeknek meg eddig is köztudott volt, hogy nem ajánlott bizonyos tartalmak fogyasztása.

Egyébként meg: miért csak a játékok? A filmek miért nem? ;-)

2023. febr. 26. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!