Erre a fan hubra rá lehet kötni nem pwm ventiket?
A ventilátoraim nem PWM vezérelhetők.
Ezzel a fan hubbal lehetne működtetni őket?
A gyártó nem nagyon ír erről, itt meg mindenki mást mond.
Így nehéz jól dönteni.
Te se vagy jobb. Elmondtam hogy mem derül ki ebből a pdfből.
Erről beszéltünk a röbbi kommentelővel. Nem írják hogy tud-e DC módban vezérelni.
Nos a találgatások, meg a pökhendi, lekezelő monológok helyett jöjjenek akkor a tények.
Megfeledkeztem róla, de a régi gépembe pont ilyet vettem. És eddig sosem próbáltam ki 3 pines ventivel. És egy kicsit kíváncsi voltam rá én is.
Azért vettem, mert nem találtam működő Linux programot amivel szabályozni tudtam a házhűtő ventiket. Érdekes a CPU FAN tudtam egyedül.
Nos, rákötöttem egy régi 3 pin -es Chieftec 12 cm -es házhűtőt.
Windows alatt az Asus saját FAN Expert programjába van egy teszt mód, ami gyakorlatilag végig próbálja az összes RPM -et fél perc leforgása alatt.
A készülékre kötött PWM -es procihűtő és a 2 db PWM -es házhűtő szépen szinkronban voltak a leglassabb fokozattól a maximumig. A zajból és a forgásból is szépen észlelhető volt.
3 pin -es ventit a fülemhez tartottam eközben, de sem zajban sem légszállításban nem változott a teszt alatt.
Tehát ha termék dokumentációja úgy érti 3 pin -es kompatibilitást, hogy működik vele. Akkor igen valóban hiszen forgott egy fix sebességen végig. De hogy szabályozni nem tudta a fordulatszámát az is biztos. Így viszont nem több egy 3 pin -es venti számára, mint egy passzív elosztó.
Tehát az jött be, amire én is, és az 1 -es válaszoló is számítottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!