Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » FM Transmitter rádió adásból...

Username666 kérdése:

FM Transmitter rádió adásból lehet baj?

Figyelt kérdés
Ha van egy adott frekvenciám ahol biztosan nem zavarok senkit akkor lehet belőle jogi következmény? A rádió kalózkodás illegális de a kalózkodás akkor kalózkodás ha más adását zavarom. Ezt persze nem tenném így is lenne belőle baj? Erre is engedély kell?

2023. febr. 20. 09:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
50%
Anno egy alföldi kisvárosban volt egy amatőr DJ gyerek, aki folyamatosan iskolai szünetekben kisrádióval hallgatott valamit fülessel, nem rétettük miért rádiót hallgat mikor saját zenéket misel össze, később mondta, hogy a saját mixeit hallgatja, barkácsolt FM adót és otthon ment magnóról végtelenítve a szalag. Egyszer arra ért haza, hogy épp pakolják a cuccait egy furgonba bemérték az adóját és még a walmanjét is elvitték meg a gépét, meg a magnódecket, később az FM adó kivételével visszakpaott mindent és el lett vele beszélgetve, hogy ilyet nem szabad csinálni és legközelebb ha bemérik már bírság lesz.
ápr. 10. 16:49
 22/23 anonim ***** válasza:
Ha zavarod egy nagyobb adót akkor bemérnek és elkobozzák az adót. De ahhoz nagyobb teljesítményű adó kell. Nálunk nincs már relézés sem, minden átjátszó adó vezetéken vagy mikrohullámon kapja az adást és úgy sugároz tovább. Relézős adóknál lehet megcsinálni, hogy az átjátszó mellett sugározva kellő teljesítményű adóval elnyomod az adót és akkor a te adásodat fogja tovább sugározni az adó. Egyszer megtörtént, hogy egy szlovák adót karbantartás miatt kikapcsoltak néhány órára, és a relés átjátszók, mivel nem jött adás a 104.7 MHz-en fogták a Kékestetőn lévő adó által kisugárzott adást ugyanezen a frekin és a Szlovák kereskedelmi rádió helyett nyomták a Class FM-et órákon át. Relés átjátszó így működik veszi a távoli adó jelét és másik frekin kisugározza. Nálunk ilyen már nincsen, vezetéken jön az adás vagy mikrohullámon a gerincadókra és a kisebb átjátszók is így kapják, az országos tévé és rádió adókat.
aug. 30. 11:05
 23/23 anonim válasza:

Sziasztok!

Vettem aliexpressről egy 500mW os sztereó fm transmittert. Adtak hozzá egy kb 1m hosszú teleszkópantennát is. Bekapcsoltam, ráhangoltam a 107.0MHz re de zavarta az fm sávot kb. a 98 MHz ig visszamenőleg. Illetve a szobaantennával működő TV ről is elment a jel. Valami ötletet tudnátok mondani hogy ezt hogyan tudnám kiküszöbölni? Direkt úgy állítottam hogy előtte és utána ne legyen 1MHz en belül semmilyen profi adó.(Úgy zavarta az adást, hogy az audió nem volt hallható csak a zaj,de az is annyira hogy a 103,3 on a Retró Rádiót is elnyomta.(lehet hogy csak az adó mellett 10 méterre van ez de lehet hogy 100m. en belül is ez van, nem mertem megnézni még mert félek hogy megbasz az NMHH😅) Kérem válaszoljon valaki!(az adó típusa FM-D5W2)

okt. 29. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!