Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Skynetet és a terminatorok...

A Skynetet és a terminatorok kódját milyen programnyelven írták?

Figyelt kérdés

2023. febr. 18. 19:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
A fárasztó te vagy..... világosan le van írva egyébként a terminator wikin még részletesebben, hogy mindössze a kijelző HUD megjelenítéséhez használták ezeket a kódokat, a gépet mi vezérli pontosan az nem derül ki sehonnan, az viszont biztosra vehető, hogy nem ilyen kód, tekintve, hogy papíron egy mesterséges intelligenciáról beszélünk, és még jelenleg sem létezik hogy kód ami olyan szinten képes gondolkodni mint a terminatorok a történet szerint....
2023. febr. 19. 18:03
 22/30 DK-s ***** válasza:
0%

#20-nak:

Nem tudom hogy mi a problémád a 8 bittel.

A commodore-k korában is megoldották már, hogy tetszőleges bitszámnak megfelelően emulált környezet legyen megvalósítható. És ezt természetesen gépi kódban. Igazából a konkrét bitszám nem mérvadó.

2023. febr. 19. 18:03
 23/30 DK-s ***** válasza:
25%

#21-nek:

Lexarom a terminator wiki találgatását. A kérdés a TERMINÁTORRA vonatkozott, nem pedig a terminator wiki véleményére. A filmben egy qrva szó sem esik arról hogy a kijelzőn látható programsorok mihez tartoznak.

És a kijelző miért jelenítené meg a saját magát vezérlő programot?!

Fejezd már be.

2023. febr. 19. 18:08
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
De ha belegondolsz, semmi értelme ilyen kódokat mutatni a működéshez, ezek nem releváns információk, mint pl. a robotzsaruban (bár régen láttam). Csak azért ilyen amit kiír, mert kellően érthetetlen a nézőknek, legalábbis a kód nagy része. Semmi értelme 2019-ben (ha jól emlékszem) kb. 40 éves processzort használni...
2023. febr. 19. 18:11
 25/30 DK-s ***** válasza:
0%

#24-nek:

Akkoriban még nem annyira működött a gazdasági trükközés, ezért az akkori embereknek az mindenképp egyértelműnek tűnt, hogy a jövőben is a gépi kód lesz az alapnyelv. Mint ahogy valójában az is, csak épp rápakolnak egy csomó felesleges, lassító körítést. A programnyelvek mindegyike visszafordít gépi kódra, hiszen maga a gép azzal működik.

Vagyis mi értelme a programnyelveknek?

Semmi. Könnyíti a programozó dolgát, de durván visszafogja a gépet. Adunk a xarnak egy pofont.

2023. febr. 19. 18:19
 26/30 anonim ***** válasza:
37%
Abból hogy ilyet látsz, még egyáltalán nem következik az, hogy ebben is írták (akár emberek, akár AI). Nem értem, miért kell ezen lovagolni. Ki is szálltam.
2023. febr. 19. 18:32
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Minden DK-s ennyire fárasztó? Abból a másfél karikából ítélve, sok jó dolgot mondtál már. De ha ennyire nehéz számodra, és lexarod a wiki információit, és még véletlen sem olvasd el, hogy honnan vannak az információik, és mi az egésznek a története, de megpróbálom még egyszer lassan:

Sehol semmi szó nem esik arról mi vezérli a terminatorokat, a HUD-juk megtervezéséhez a film készítői az említett programozási nyelveket vették alapul, ennyi az egész.

Ez a kérdés meg arra kíváncsi, hogy overall milyen program maga a skynet és a terminatorok rendszere.... Amire egyszerűen annyi a válasz, hogy nem tudni, mert egyrészt erre mg utalásokat sem tettek fantázia szinten sem, másrészt jelenleg még nem léteznek olyan szintű programok amik képesek lennének hasonlóra.

2023. febr. 19. 19:45
 28/30 A kérdező kommentje:

Ne vesszetek össze. :)

Arra értettem a kérdést, hogy szerintetek a Skynet milyen nyelven írta pl. a T800-at.

Java, Python, vagy más?

Nyilván nem derül ki a filmből.

Csak az érdekel, hogy egy ilyen összetett, okos MI-re melyik nyelv lehet a legalkalmasabb.

Vagy magát a Skynetet, amit még emberek írtak, mielőtt 1997 aug. 29-én Sieldermann doktor is q**ára valóságosnak élt meg, azt milyen nyelven írhatták. :)

2023. febr. 20. 21:19
 29/30 anonim ***** válasza:

Erre nincs konkrétan válasz, mivel ha szigorúan vesszük önmagában a processzor is egy totálisan más felépítés mint amit ma ismerünk, konkrétan még az sem biztos, hogy kettes számrendszerben dolgozik.

Arról nem beszélve, hogy úgymond nincs " régi Skynet " ami úgymond még az alapoktól az adott kor hardverére épült volna, tekintve, hogy ott az időparadoxon, hogy végül a Skynet alapja is az első gép processzorából indult ki.

2023. febr. 20. 22:57
 30/30 DK-s ***** válasza:
17%

#28-nak (kérdezőnek):

Ha a jelenlegi processzorokat vesszük alapul, akkor én gépi kódot használnék.

A leggyorsabb, és a leghatékonyabb. Bár emberi szempontból nehézkes a kezelése, de a legtöbbet hozza ki bármelyik gépből. Maga a gép hajtja végre azonnal, mindenféle fordítgatás, és operációs rendszer nélkül.

2023. febr. 21. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!