I7-2600 vagy I5-2500?
Tisztában vagyok nem egy erőmű egyik sem, de utána nézve laikus szemmel, nem látok sok különbséget közöttük. Ildomos használnom az I7-est?
Értelemszerűen nem vagyok egy jártas ezen témában, ahogy mondtam laikus szemmel nem sokat mondanak nekem az adatok e téren.
Illetve úgy néz ki jön egy I7-3990K is, de arra egyenlőre nem alapozok, mert olyan a várható érkezése, mint a kutya vacsorája!
i7-ben aktív a HT míg az I5-ben nem.
3990k meg nem létezik.
napjainkabn hasznos ha van benne tobb szal
karod nem lesz belole 2600 bol
fogyasztasa se veszes,
szoval i5 ertelmet veszti foleg ha arban se nyersz vele sokat
3770K nal (ha arrol van szo) figyelj hogy alaplap biztos tamogassa es bios verzioja is (frissiteni kell lehet)
amugy 3000 szeria alig volt elorelepes teljesitmenyben szoval nem vesztesz vele igazan
tuningnak se lenne jelentosege es ahoz sok kriteriumnak megfelelni nem art, illetve kell is (bios tamogassa pl.)
Bocsánat, jogos. 3930k lenne. Viszont az komplett gépben lenne.
Egyenlőre akkor azt mondjátok az I7-2600 mehet nyugodt szívvel az I5 helyére?!
HT? Elnézést, ezt nem tudom mire szolgál.
4 helyett 8 szálon tud dolgozni, ugyanúgy négy magos, a rendszer felé viszont minden mag kettőnek látszik.
Ha nagyon konyhanyelven akarunk fogalmazni 4 helyett 8 magosnak látszik az oprendszer felé, viszont a sebesség nem lesz a duplája, ideális esetben 30-40%-al gyorsabb többszálas környezetben.
Mindegy. Lényegtelen. Pár %, nem múlik rajta semmi. Ami a 2400-on már szaggat játék, az a 2500-on sem lesz élvezhető.
3930K-ra se költenék egy fillért se.
Ryzen 4500/3600/5500 a legolcsóbbak, amikre érdemes költeni. Esetleg 10100/10105 (F), de inkább 12100(F)-től indul a buli.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!