Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen laptopot érdemes vennem?

Milyen laptopot érdemes vennem?

Figyelt kérdés

Filmnézésre,videohívásra és netes böngészésre szeretnék venni laptopot.

150.000.-keretem van rá!

Tudnátok segíteni,milyen jöhet szóba és milyen adatok,tulajdonságok megléte a legfontosabb ilyen célra?

2023. febr. 16. 23:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Valami újabb i3-as, vagy picit régebbi i5-ös laptop 8gb rammal, ssd-vel kijön ennyiből. A Pentium, Celeron, Atom procikat kerülni kell, netezésre is határeset, inkább irodai munkára(office progik pl)vannak.

Pl itt van ez: [link] bár kicsit vicces, hogy azt emelik ki, hogy az enter billentyű kapott egy zöld színezést XD. De ebben 11 genes i3 van, 8Gb RAM, az Intel UHD graphics simán vinni fogja a 4k-s videókat is akár.

de ez se rossz: [link] ryzen 5 3500u, 8gb ddr4, Vega 8 igpu, ssd. Bár azt nem tudom, mennyire tartósak, de ezek eléggé erősek, és megfelenek a feltételeidnek.

De itt találsz többet is, bár ebben az árban csak i3 van, meg ryzen 5. [link]

2023. febr. 16. 23:26
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsodat!

Milyen processzor számít "jónak"hogy ne legyen lassú ennyi pénzért?

buta kérdés lehet,de egeret,kamerát,hangfalat tudok csatlakoztatni a géphez?

2023. febr. 16. 23:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Minél újabb generációs legyen Intelnél, AMD-t nem tudom annyira...

Egeret lehet igen, de alapból van Touchpad minden laptopon, ami úgy működik, mint a telefonod, az újadat kell mozgatni a paden. Kamera is már szinte mindegyikben van, de azt is tudsz csatlakoztatni hozzá. Hangfalat is lehet csatlakoztatni.

2023. febr. 16. 23:55
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

#1 20 éve ezt a dumát nyomod? Az i3 alatti processzorok már sokkal erősebbek, mint régebben, Atom notebookhoz sosem készült, legfeljebb 1-2 kisebb olcsó netbookhoz legalább 6-8 évvel ezelőtt! Egy újabb i3 sokkal erősebb, mint egy akár pár éves i7, talán sok is ezekhez. Az meg ugye vicc, hogy i3 jöhet, de Ryzenből csak min. 5-ös?

Egyébként nem csak ezeket, meg a memóriát kell nézni, vásárlás előtt érdemes a kinézett modellek leírását a gyártónál elolvasni, specifikációkat összehasonlítani, teszteket olvasni hasonló modellekről. Persze ennyiért kompromisszumokat kell kötni.

2023. febr. 17. 06:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Jóvan’ 4-es, akkor vegyél magadnak Celeronos laptopot, aztán használjad. Köztudottan csak nagyon alap használatra valóak, és nem időállóak.

Egy i7 6-8-12 stb magos, míg egy i3 2 vagy 4 magos lehet. Tehát nem erősebb egy i3. Egy 6. Generációs i7 jóval erősebb, mint egy 10. Generációs i3.

Ez a jelenleg legerősebb Celeron processzor: Intel Celeron G6900

Ez egy 2 magos 2 szálas példány. Benchmark alapján egy i5-2500 15%-al erősebb.

Pentiumból ez a legerősebb: Intel Pentium G5600

Szintén 2 magos, de 4 szálas, ez már erősebb mint a Celeronos társa. Az i5-2500-tól 4%-kal erősebb. Nagy cucc.

De mind1 nem is főként ez a lényeg, ha valaki több évre tervez laptopot/gépet, akkor nem hinném, hogy a dual core-nál ragad le. Munkahelyen volt egy Celeronos asztali gép, ha Youtube és office ment rajta, volt hogy megakadt a hang, feladatkezelőben 80!!%-os kihasználtságot írt.

Amúgy hiába olvastam vissza az első és a harmadik válaszomat, nem találtam azt, amikor azt írtam, hogy minimum ryzen 5 legyen. Mint írtam, az AMD-t nem ismerem annyi, mindig is Inteles voltam.

És részemről ennyi a magyarázkodás.

2023. febr. 17. 06:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A Ryzent valóban elnéztem (az utolsó sort), bocs. Az kétségtelen, hogy a több mag néha hasznos. De pl. egy Pentiumban is van 4. Az említett tevékenységekhez (!) szerintem elég, és ha más paraméterekben erősebb, mint egy i3, pl. jobb a kijelző, megfontolandó. Valamiért gyártanak ilyeneket, és nem hiszem, hogy csak Linuxhoz jók. Az is igaz, hogy prémium gépbe nem nagyon tesznek ilyet, kivéve az Acer Swift 1 gépek, ahogy nézem.
2023. febr. 17. 07:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"Pentiumból ez a legerősebb: Intel Pentium G5600"

Mellesleg elég régi listát nézhetsz, mert a Pentium már 2 generációval előrébb jár.

[link]

2023. febr. 17. 07:35
 8/13 anonim ***** válasza:

igazad van, ebben az esetben én néztem el. Még reggel van, legyen ez a kifogás.

A Gold 5600 nagyjából egy i5-4690k szintjén van, 2%-kal erősebb az utóbbi.

Bár az intel oldalán vannak feltüntve 5 magos pentiumok is, de csak 1 mag teljesítmény orientált, 15W-os fogyasztással nem valami erőgép, maga az Intel is azt mondja, hogy ideális átlagos netezésre. De ezek biztos nem otthoni környezetbe vannak, mert 5 magos proci elég ritka, celeronnál is van pár 5 magos, de nem laptopba valók.

Én csak azért vagyok ezek ellen, mert ha lehet kapni ebben az árban erősebbet, akkor én biztosan azt venném.

Az egyik laptopban i3-1005G1 van, a másikban Pentium S N5030, és az i3 majdnem dupla teljesítményt tud ugyanannyi pénzért.

Egy másikban Celeron N4000 van, és az i3 84%-kal erősebb, illetve 156%-kal erősebb a 2 magos teljesítménye.

Ha már felhozódott a Linux, a kérdezőnek ajánlom Pl a Mintet, nagyon jó OS, és nem lassul be. Illetve kártevők sincsenek rá, és sokszor gyorsabb mint egy Windows.

2023. febr. 17. 08:13
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha az árak azonosak/hasonlóak is, lehetnek más eltérések, jobb akku, jobb wifi, jobb kijelző, Windows-licenc, bármi. Az N4000-et már én sem nagyon ajánlom, kb. 6 éves, és tényleg harmatgyenge, ehhez képest annyira nem olcsók az ilyen gépek, már amikkel találkoztam. Sajnálom a hozzá nem értőket, akik ilyet vesznek maguktól, vagy rájuk sózzák. Van ennél papíron gyengébb asztali gépem is, ami egész használható még Win 10-zel is, de újonnan nem vennék gépet ilyen gyenge processzorral.
2023. febr. 17. 08:32
 10/13 anonim ***** válasza:
64%
Használt üzleti laptop, 6-7.generációs i5 procival már kapsz, többet ér mint az alzás cerkás szutykok
2023. febr. 17. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!