Gysnc-ről pár kérdés?
Gsync használata mellett be kell kapcsolni játékon vagy driveren belül a vsyncet is?
Gsync esetében a fullscreen vagy a fullcreen + windowed opcióra érdemesebb tenni?
V-sync kiüti a g-syncet. Tilos bekapcsolni a szoftveres v-syncet, ha már használ egy hardveres megoldást.
A fullscreen mód lényegtelen szerintem, de nézegesd a hz értéket a monitor menüjében, hogy alkalmazkodik-e a játékhoz. Ha nem, akkor valami nem okés, akár lehet ez is.
Csak amiatt gondoltam rá, hogy ha valami pl 144FPS fölé menne, hogy akkor mi történik, de akkor vsync off ha helyette gsync intézi.
Hát külön azt nem tudom nézni, hogy hány Hz-en megy, monitor 144Hz illetve 165 OC módban de én 144-en használom.
monitor menujeben kell legyen opcio ra
milyen monitor?
keezikonyvet nezegesd
de ha gyakorlatban nem latsz problemat felesleges
Valamilyen info résznél ki kellene írnia az aktuális hz-et pedig.
Tehát a v-sync az 60 fps-re korlátoz mindenképp, és fix frametime-mal dolgozik, tehát ha valahol nem lenne meg a 60, akkor utána 30 fps-re zuhan. A freesync/g-sync tudja kezelni rendesen a VRR funkciót, és nincs probláma a magas fps-ekkel sem. Annyit jelenít meg a monitor, amennyit tud. Single player játékokban azért érdemes bekapcsolni egy FPS korlátot (amit a monitor maximum meg tud jeleníteni), mert ott már tényleg feleslegesen dolgozna többet a gép. Multiban elengedheted, ott lehet előnyöd a magasabban FPS-sel futó játékból, még akkor is, ha azt a monitor nem tudja megjeleníteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!