Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mért zűmőghet hangosan ennyire...

Mért zűmőghet hangosan ennyire a gépem ?

Figyelt kérdés

Régeben is csinálta de akkor még ennyire durván nem mint az utobbi 3 napban , régebben random pár percig aztán abba hagyta vagy volt mikor heti egyszer , de most szinte folyamatosan megálás nélkül , érdekes ha fektetve van a ház a földre akkor csend van de ahogy felálítom egyből elkezd zugni hangosan.

A proci hűtését kizàrom mivel probáltam már azt is hogy levettem a hűtést és ugy indittotam a gépet de nem gáltozott a zaj , igaz a proci hűtő venti is csapágyas de az ekkora hangot nem ad.

A videokártyát is kízárom annak a ventijeit mert a kártyát is kivettem , és alaplapi hdmi ről indittotam a gépet.

A tápra gyanakodtam sokáig, ma kaptam csavarhuzott hogy szét tugyam szedni , és porosak voltak ellége a venti lapátok amiket megtísztittoam és olajos spray vel is átőrőltem minden lapátot , tudom középen is a köralaki részén ahol a matrica van lekel szedni és oda is kell zsiradékot tenni de nem tudtam oda mert nem tünt leszedhetőnek csak a matrica alatt is kis olajat raktam.

De a táp is tiszta legaláb is a venti lapátok és nem változott semmi ugyanugy hangosan zümőg egyfolytában. Ha pedig fektetve van a ház akkor semmi zaj. Ez mi lehet ?

2023. febr. 8. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Pedig ez valamelyik venti lesz abból kiindúlva, hogy a pozicióváltástól elhallgat illetve visszajön.
2023. febr. 8. 22:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem van egy hp brand gépem. A merevlemez tud zajoskodni benne. Nem tudom miért rezonlátatja be az egész házat, rendes gyári beépítőt használtam hozzá, pocsék konstrukció. Másik gépben meg sem hallottam. Bár az tény, hogy van vibrációja rendesen.
2023. febr. 8. 23:48
 3/7 anonim ***** válasza:
(Amúgy a ventilátorban a csapágyba kell a zsírozás. Oda te nem tudsz tenni, nem lehetséges, nem is éri meg a vacakolást. Ha venti a hiba, akkor csere)
2023. febr. 8. 23:50
 4/7 A kérdező kommentje:

Ahogy már mondtam videokartya nélkül és processzor hűtés nélkül is csinálja ezt a nagy zajt , akkor a táp marad.

Mikor szétszedtem tele volt poral a lapátok alsó része és elöször ablak tisztitós zsebkendővel megtisztittotam utána olajos sprayvel , vagy rosszul csináltam ?

Láttam olyan videot is zugo gépeknél hogy wd40 spray az segíthet ?

Vagy hogy a venti lapápokat nyomkodjam meg az is megoldás lehet ?

2023. febr. 8. 23:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Vagy az is lehet a venti felső részén van egy átlátszó lap amit külön 2 csavaral lehet rögziteni és visszaraktam azt is mikor kitisztitotam a lapátokat , de ezt mire szolgál ez a átlàtszó lap ? Pc forumon is segitet akinek szintén zugot a gépe és megszűnt a zaj. Vagy ha ventit cserélek bele az lehet bármilyen ? Azt tudom 2 tűs a csatija amit az alaplaphoz kell csatlakozni és a tápom corsair vs450 de attól más márkáju olcso 1000ft os ventire is cserélhetem ami ugyanugy 2 tűs ?
2023. febr. 9. 00:47
 6/7 anonim ***** válasza:

A te érdekedben: a tápegységet ne csavarozgasd szét. Nem városi legenda, hogy a kondenzátorokban órák múlva is marad annyi energia ami meg tud ölni.

Amúgy leszedett oldallappal bekapcsolod a gépet és meghallgatod mi adja ki mert ez a "zümmögés" így bármi lehet.

2023. febr. 9. 02:00
 7/7 A kérdező kommentje:

Végre már nem hangos a gép , pont oda nem raktam olajat ahova kellet volna ugye a kőralaku részén a ventinek ahol van a matrica is azt ugye leszedni és van még alatta egy gumis kis körölaku kupak azt is kitudtam szedni és oda kellet olaj és már nem zűmőg jó csendes már a gép.

4 éve vettem ezt a corsair tápot 3 és fél évig jól ment aztán az utóbbi fél évben kezdte el eleinte csak ritkában aztán minél többször , de ez normális tápoknál legyen az olcsó gagyi vagy drágább márkásoknál is ?

2023. febr. 9. 14:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!