Tényleg fizetőssé válik a Messenger, Facebook stb?
Nem, csak a nem korlátlan mobilneteseket érinti a dolog - idáig nem kellett fizetniük, ha ezeket a szolgáltatásokat használták, most már - hála az Európai Unió netsemlegességi szabályozásának - kell.
Bővebben:
A sok ostobán fogalmazott clickbait-es cikk is nagyban hozzájárul, hogy terjed ez a hülyeség az Interneten. Meg persze az hogy nem olvasnak utána vagy ha igen nem tudják értelmezni.
A lényeg: NEM, NEM LESZ FIZETŐS!
Csak a használatuk zabálni fogja az adatkeretedet, kivéve ha korlátan Internet adatforgalmú Internet előfizetésed van. Mert ebben az esetben ez a hír számodra abszolút nem releváns.
#4 na ja!
Nem olvassák el csak a főcímet. A cikket magát már nem.
nincs olyan szerencsénk, hogy fizetős legyen. De ha elolvasnád a cikket, és értelmeznéd, ezt tudnád. Miért kell ilyen két bites fidesz-dk szavazó szintjén lenni?
#2 nem, nem kell fizetni a facebookért, meg szolgáltatásért. az internet adatforgalomért kell fizetni. erről szól a netsemlegesség, hogy nem juttatunk jogosulatlan előnyhöz senkit, azaz másik oldalról nézve a kicsiknek is ugyanakkora lehetőséget biztosítunk. mert addig nem lesz lehetősége másnak, amíg az fb-t nyomatják partneri szerződéseken keresztül. anno így nyirták ki az iwiw-et és myvip-et. mindenki ezeken volt fent, aztán jött a t a 0.facebook.com-mal, ami bármilyen telefonról ingyenesen elérhető volt... a többi meg már történelem. Valahol igen, így működik a piac, de azóta (kb 2011-től) már nincs piac, mert egyetlen monopólium uralkodik. Akkor lesz újra piac, ha a monopóliumot szétcincálják.
És azért valljuk be, ami fb-n megy... azt nem baj, ha inkább ellehetetlenítik a kormányok.
"#2 nem, nem kell fizetni a facebookért"
Nem is állítottam az ellenkezőjét. Azt állítottam, hogy "csak a nem korlátlan mobilneteseket érinti a dolog", hogy idáig "nem kellett fizetniük" (értelemszerűen az Internet adatforgalmat) ha "ezeket a szolgáltatásokat" (Facebook Messenger,stb...) használták, most meg már igen - "hála az Európai Unió netsemlegességi szabályozásának". Ezt alá is támasztottam az erről szóló cikkel.
"És azért valljuk be, ami fb-n megy... azt nem baj, ha inkább ellehetetlenítik a kormányok."
Ezzel sem vitatkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!