Lesz akkor valami baja a gépemnek ha nem lépek ki semmiből hanem egyszerűen csak kinyomom?
ha a bekapcsoló gombot (és nem a resetet) tartod folyamatosan nyomva, ugyan úgy fog a Windows kilépni, mint ha a Start menü, Kikapcsolás funkciót használnád!
minden megnyitott dokumentumot elment, mielőtt kikapcsolná a gépet.
Ha a HÁLÓZATI kapcsolóra "kinyomására" gondolsz, akkor lehet gubanc!
1. biztosan elveszted a még nem mentett dokumentumokat anyagokat
2. sűrűn alkalmazva, esetleg mechanikusan elszállhat a vinyód... és vele a rajta lévő összes adatod!
ELőttem szóló... ha a kikapcsológombot nyomva tartja kb. 5 mp-ig, akkor az olyan mintha kihúzná a gépet, nem ment semmit, de ha benyomja és elengedni, akkor olyan mintha a Startból lépne ki.
Kérdező... ha sokáig tartod nyomva és úgy kapcsol ki (nem írja ki, hogy a windows leáll, stb.) akkor az baj, a winchesternek baja lehet és vehetsz újat. :) Ha csak kis ideig nyomod a kikapcsológombot (benyomod és elengeded) úgy nem lesz semmi, úgy mindent elment.
A winchesternek akkor lesz baja, ha ezt sokszor eljátszod.
Nekem régebben volt egy félig halott tápegységem amitől naponta kb 6-szor kapcsolt ki a gépem (2 éven keresztül) magától (mintha kihúznád az áramból). Azt a winchestert egy formázás után (mert a régi adatokat már nem olvasta be) áttettem a mostani gépembe, és köszöni jól van. Szóval annyira nem károsítja a winyót.
Mindenesetre, ha azt tervezed, hogy ezentúl a hosszan nyomott kikapcsgombbal fogod leállítani a géped, ne tedd, mert majd a winyón az adataid meghülyülnek, meg majd kékhalál is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!